x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ULUITOR. A făcut peste 50 de vizite la spital, doctorii i-au spus că e stresată. Avea cancer și a murit

ULUITOR. A făcut peste 50 de vizite la spital, doctorii i-au spus că e stresată. Avea cancer și a murit

18 Oct 2014   •   23:28
ULUITOR. A făcut peste 50 de vizite la spital, doctorii i-au spus că e stresată. Avea cancer și a murit
Sursa foto: ULUITOR. A făcut peste 50 de vizite la spital, doctorii i-au spus că e stresată. Avea cancer și a murit

O tânără în vârstă de 22 ani se luptă pentru a obține dreptate în cazul surorii sale, care a murit de murit de cancer de col uterin. Sora sa, Luisa, avea doar 29 de ani, atunci când a vizitat pentru prima dată spitalul, plangandu-se de dureri de spate. În ciuda revenirii pentru analizare de cel puțin 50 de ori, a aflat în când era prea târziu că are cancer. Și nu de la doctorii care o consultaseră, ci de la un spital privat, unde își făcuse alt set de analize.

Atunci când Luisa Guerra a vizitat pentru prima dată spitalul City Way Surgery, din Rochester, Kent, plangandu-se de dureri de spate, i sa spus să meargă acasă și să ia paracetamol. În următorii trei ani, în mod repetat, tânăra a mers din nou la doctor, de pe zeci de ori, obținând un dignostic pe baza de stres.

Până când nu a apelat la un spital privat pentru o scanare, Luisa nu a aflat motivul real pentru deterioarea sănătății ei. Avea deja tumori in colul uterin, ganglioni limfatici, spate si gat. Din păcate, a fost diagnosticată prea târziu și, în ciuda chimioterapiei agresive, femeia, mamă a doi copii, a murit la vârsta de 35 de ani.

Acum, sora ei, Diana, se lupta pentru a obține dreptate pentru Luisa, și spune că ar fi putut fi salvată dacă medicii ar fi acționat mai rapid. "Sunt devastată că mi-am pierdut sora. Știind că ea ar putea fi astăzi, aici, dacă medicii ar fi luat-o în serios mă înfurie groaznic. Au avut mai mult de 50 de oportunități, în peste șase ani pentru a o ajuta, dar niciodată nu au făcut-o".

Intr-o intorsatura ciudată a sortii, mătușa fetelor, Teresa Paiva, a vizitat aceeași unitate spitalicească în ianuarie 2013, plangandu-se de dureri de stomac și i sa spus să ia vitamine. Revenind la un control, a fost diagnosticata cu pietre biliare si a trecut printr-o operație, pentru a le elimina, dar simptomele nu i s-au ameliorat. După mai mult de un an de la prima sa vizita la medic, femeia a făcut analize la un spital privat, dezamăgită de serviciu local de sanatate. A fost diagnosticata cu stadiul 3B de cancer de san si este acum tratată în Portugalia.

×