x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un palestinian bănuit că a atacat un punct de control israelian a fost ucis în timpul arestării

Un palestinian bănuit că a atacat un punct de control israelian a fost ucis în timpul arestării

16 Iul 2017   •   11:30
Un palestinian bănuit că a atacat un punct de control israelian a fost ucis în timpul arestării
Sursa foto: Picasa

Un palestinian a fost împuşcat mortal duminică dimineaţa după ce a încercat să riposteze cu o armă de foc împotriva soldaţilor şi poliţiştilor israelieni veniţi să-l aresteze la Nabi Salah, în Cisiordania, a anunţat armata israeliană, citată de AFP şi DPA. 

Palestinianul ucis, în vârstă de 34 de ani, era suspectat că sâmbătă a deschis focul asupra unor militari israelieni la un punct de control în zona Ramallah. 

Un alt palestinian, de asemenea bănuit pentru un atac armat, a fost uşor rănit în timpul arestării, mai informează armata israeliană. 

Vineri, trei arabi israelieni au ucis cu focuri de armă doi poliţişti israelieni la Ierusalim, iar ulterior au fost împuşcaţi mortal pe Esplanada Moscheilor de forţele de ordine israeliene pornite în urmărirea lor. 

Violenţele din Israel şi teritoriile palestiniene s-au soldat din octombrie 2015 şi până în prezent cu moartea a 281 de palestinieni şi 44 de israelieni, precum şi a mai multor cetăţeni străini, inclusiv doi americani. Majoritatea palestinienilor ucişi sunt atacatori care au folosit împotriva israelienilor arme de foc sau cuţite, majoritatea acţionând singuri.AGERPRES

×