x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un român din Marea Britanie a filmat un OZN având forma celui fotografiat, în 1990, în același loc (VIDEO)

Un român din Marea Britanie a filmat un OZN având forma celui fotografiat, în 1990, în același loc (VIDEO)

14 Noi 2012   •   12:08
 Un român din Marea Britanie a filmat un OZN având forma celui fotografiat, în 1990, în același loc (VIDEO)
Adrian Mușat, bucătar român din Marea Britanie are un hobby: camerele foto-video cu zoom puternic. Având o astfel de cameră, a reușit să surprindă imagini, pe alocuri de o claritate incredibilă, cu un obiect zburător neidentificat (OZN) deasupra localității în care locuiește: Pitlochry – un mic orășel din Scoția.
Conform publicației Scotsman (Scoțianul), Mușat a observat prima dată OZN-ul pe data de 5 noiembrie, dimineața, la ora 7.30, când se trezise și s-a uitat pe fereastră. Atunci a reușit să filmeze imaginile care au trezit interesul BUFORA (Asociația Britanică de Cercetare a OZN-urilor) și, implicit, al presei insulare. OZN-ul fimat de român a plutit circa 40 de minute, luminând cu intermitențe, înainte să dispară aproape instantaneu. „Mă așteptam să zboare, dar a dispărut, pur și simplu, ca și când cineva ar fi apăsat un întrerupător”, spune Mușat.
La ora 5 după amiaza, obiectul a reapărut, iar de data aceasta Mușat l-a filmat cu telefonul mobil. „Am observat un mic nor de culoare roșie deasupra obiectului. Toți ceilalți nori se deplasau pe cer, dar acesta a rămas acolo timp de 25 de minute. Nu se auzea niciun zgomot”, relatează românul. El estimează dimensiunea obiectului la 5 metri.
Ulterior, Mușat le-a povestit cunoscuților ce a filmat, iar aceștia i-au confirmat că și ei observaseră lumina ciudată.
Obiectul filmat de Mușat seamănă cu cel fotografiat, în același loc, în urmă cu 23 de ani. Atunci, fotografiile au ajuns la presa scoțiană, dar n-au fost publicate, fapt considerat „inexplicabil”, de National Geographic, care a publicat, anul trecut, un reportaj pe acest subiect. Imaginile originale nu au mai fost descoperite, după ce presa le-a transmis Ministerului Apărării. Un fost oficial din Ministerul Apărării, care a investigat cazul, susține că s-a stabilit că obiectul a fost unul „real”, dar s-a decis clasificarea dosarului, pe considerentul că ar fi putut fi un prototip testat de Statele Unite.
Nick Pope, directorul proiectului guvernamental de investigare a fenomenelor OZN s-a declarat sceptic în privința formei reale a obictului filmat de Mușat: „Multe dintre OZN-urile în formă de diamant în imaginile filmate sau fotografiate au, de fapt, alte forme. E vorba de o distorsiune a camerei respective, atunci când încerci să filmezi ceva strălucitor, aflat la mare distanță. A fost, cu certitudine, o sursă neobișnuită de lumină acolo, dar nu în formă de diamant”.

OZN filmat de un bucătar român în Marea Britanie



OZN filmat de un bucătar român în Marea Britanie (2)



Reportaj Nationa Geographic despre un OZN fotografiat în 1990, în aceeași zonă

×