x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE - Atac armat la o școală din Texas, soldat cu mai mulți morți și răniți

UPDATE - Atac armat la o școală din Texas, soldat cu mai mulți morți și răniți

18 Mai 2018   •   17:49
UPDATE - Atac armat la o școală din Texas, soldat cu mai mulți morți și răniți

UPDATE: Autoritățile americane spun că acatorul a fost reținut dar din păcate mai multe persoane se pare că și-au pierdut viața iar altele sunt rănite, relatează media locală.

Știre inițială: Polițiștii au fost chemați la o școală aflată în Santa Fe, Texas, după ce au fost auzite mai multe focuri de armă.

Inspectoratul școlar din Santa Fe a declanșat alerta la ora locală 8 a.m., iar tot perimetrul a fost închis.

O elevă a povestit la un post de televiziune că un bărbat înarmat a intrat în clasa în care se afla și a deschis focul după care a văzut o fată plină de sânge pe picioare, relatează Associated Press.

Mai multe persoane au fost rănite vineri după ce un atacator a deschis focul într-un liceu din Texas, au anunţat autorităţile, care au precizat că situaţia este "sub control", relatează AFP. 

"S-a produs un incident în această dimineaţă într-un liceu, în care a fost implicat un atacator înarmat. Incidentul este în desfăşurare, dar este sub control. Au fost confirmaţi răniţi", a precizat districtul şcolar din Santa Fe pe pagina sa de Facebook, fără a spune despre ce liceu este vorba. 

Şeriful comitatului limitrof Harris a precizat anterior că este vorba de Santa Fe High School, în suburbia oraşului Houston. 

Presa locală a relatat, făcând referire la surse poliţieneşti, că o persoană a fost arestată. Unele media au relatat că mai mult persoane ar fi fost chiar ucise. 

"Cineva a intrat cu o puşcă şi a început să tragă, iar o fată a fost rănită la picior", a declarat un martor pentru postul de televiziune local KTRK. Această sursă a precizat că mai mulţi elevi au început să fugă din liceu. 

Richard Allen, părintele unui elev, a spus la acelaşi post de televiziune că a ajuns la faţa locului la scurt timp după ce a început atacul şi că a văzut mai multe persoane luate de ambulanţă. 

"Fiul meu a spus că cineva a intrat în sala unde aveau loc cursurile de artă şi a început să tragă asupra multor elevi", a afirmat el.

 

×
Subiecte în articol: atac armat in texas