x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Uraganul Irma: Peste 100 de deţinuţi periculoşi au evadat dintr-o închisoare din Insulele Virgine Britanice

Uraganul Irma: Peste 100 de deţinuţi periculoşi au evadat dintr-o închisoare din Insulele Virgine Britanice

12 Sep 2017   •   21:30
Uraganul Irma: Peste 100 de deţinuţi periculoşi au evadat dintr-o închisoare din Insulele Virgine Britanice

Guvernul britanic a recunoscut marţi că peste 100 de deţinuţi periculoşi au evadat dintr-o închisoare din Insulele Virgine Britanice (IVB) după trecerea uraganului Irma, soldată cu nouă morţi în teritoriile din Caraibe, potrivit unui nou bilanţ, informează AFP. 

"Închisoarea a fost avariată şi peste 100 de deţinuţi extrem de periculoşi au evadat", a declarat Alan Duncan, secretarul de stat pentru Afaceri Externe din Marea Britanie, în faţa Parlamentului de la Londra. 

Situaţia riscă să genereze "un colaps al legii şi ordinii în Insulele Virgine Britanice" (IVB), a adăugat el. 

Duncan a adăugat că în zonă a fost trimis personal militar pentru a asigura securitatea, însă nu a oferit detalii cu privire la numărul deţinuţilor evadaţi. 

Pe de altă parte, cotidianul britanic Daily Telegraph a citat marţi un document guvernamental care sugerează că 60 de deţinuţi încă nu au fost găsiţi. 

"Lucrăm împreună cu (responsabilii din) Sfânta Lucia şi cu autorităţile din IVB pentru a asigura transferul în Sfânta Lucia a 40 de deţinuţi periculoşi care au scăpat din IVB", se indică în nota de la o reuniune guvernamentală. 

Uraganul Irma a ucis nouă persoane în teritoriile britanice din Caraibe, a declarat Alan Duncan, după ce un bilanţ anterior indica şase victime. 

Cinci persoane au murit în Insulele Virgine Britanice şi patru în Anguilla, unde a fost înregistrat un singur deces.AGERPRES

×