x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Val de alarme teroriste în Rusia

Val de alarme teroriste în Rusia

de Dan Constantin    |    13 Sep 2017   •   21:19
Val de alarme teroriste în Rusia
Sursa foto: AlexeyPelikh/Getty Images/iStockphoto

Un val de alarme false a pus în alertă serviciile de securitate din Rusia, zeci de mii de oamenii fiind evacuati din scoli, instituții, complexe comerciale, universității, stații de metrou, gări și aeroporturi. Alarmele au început la Omsk , în Siberia, unde au avut loc alegeri locale.Ele s-au extins în alte localități, miercuri fiind înregistrate la Moscova

Toate apelurile care anunțau explozii cu bombe au fost false. Potrivit izvestia.ru ele provin de la hackeri dar pot fi coordonate unitar dintr-un singur loc.

 Observatori externi avansează supozitia că ar fi posibil si un exercitiu de alarmare extins, fapt neconfirmat de autorități.

 În această săptâmână incep pe teritoriul Rusiei și Belarus cele mai mari exerciții militare. Execițiile ZAPAD 2017  de la granita de est a NATO sunt privite cu atenție maximă in Țările Baltice și Polonia. Surse din serviciile de informații baltice apreciază la 100 000 de militari efectivele participante la ZAPAD 2017 , dar rusii sustin că forta de participare este de doar 12 500 militari.

×
Subiecte în articol: Moscova