x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Venezuela: Parlamentul a rămas fără curent în plină dezbatere despre... electricitate

Venezuela: Parlamentul a rămas fără curent în plină dezbatere despre... electricitate

21 Oct 2016   •   00:00
 Venezuela: Parlamentul a rămas fără curent în plină dezbatere despre... electricitate

Parlamentul venezuelean, dominat de opoziţia faţă de preşedintele Nicolas Maduro, a rămas pe întuneric, miercuri seara, chiar în timp ce deputaţii dezbăteau o lege dedicată sectorului electric în această ţară afectată de o gravă criză economică, transmite AFP.

O primă pană de curent a avut loc atunci când Ramon Lobo, un parlamentar din tabăra lui Maduro, apăra politica guvenului în materie de electricitate.

"Au recepţionat realitatea ţării în plină figură", a ironizat momentul, pe Twitter, deputatul din opoziţie Luis Florido.

Curentul a revenit imediat, dar s-a întrerupt din nou câteva minute mai târziu, şedinţa parlamentului fiind în aceste condiţii închisă.

Întreruperile de energie electrică sunt foarte frecvente în Venezuela, ţară lovită puternic de căderea vertiginoasă a preţului petrolului, principala sa sursă de bogăţie, dar şi de secetă.

La începutul anului, guvernul a demarat mai multe măsuri pentru a economisi energie electrică: scăderea drastică a numărului de ore de lucru în cazul funcţionarilor, întreruperi de electricitate de câte patru ore pe zi, timp de 40 de zile, în cele mai populate zece state ale ţării, şi schimbarea de fus orar, cu 30 de minute înainte. AGERPRES

×