x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - Cum arată zona distrusă din Brazilia pentru care BHP Billiton trebuie să plătească o despăgubire de 30 miliarde de lire sterline

VIDEO - Cum arată zona distrusă din Brazilia pentru care BHP Billiton trebuie să plătească o despăgubire de 30 miliarde de lire sterline

04 Mai 2016   •   17:53
VIDEO - Cum arată zona distrusă din Brazilia pentru care BHP Billiton trebuie să plătească o despăgubire de 30 miliarde de lire sterline

Compania BHP Billiton şi partenerul său Vale trebuie să plătească o despăgubire de 30 de miliarde de lire sterline statului Brazilian, după prăbuşirea unui dig al unei exploatării de fier, anul trecut, relatează The Guardian.

Prăbuşirea digului a ucis 19 persoane şi a lăsat alte 700 fără case în localitatea Bento Rodrigues.

Acţiunile de la bursa londoneză ale BHL au scăzut cu 10 % după pronunţarea sentinţei de către un tribunal brazilian în procesul în care s-a judecat cel mai mare dezastru ecologic din Brazilia.

Pagubele au fost calculate având la bază costurile de curăţare ale accidentului provocat de BP în Golful Mexic, când platforma petrolieră Deepwater Horizon a luat foc, a spus procurorul federal.

"Studiile preliminare arată că impactul uman, economic şi social şi de mediu ale prăbuşirii digului este echivalent cu cele din Golful Mexic", spun procurorii brazilieni.

"Nu este nici credibil, nici tehnic sau moral, ca valoarea oamenilor, culturii şi a mediului din Brazilia să aibă o valoare mai mică decât în alte ţări", mai spun oficialii din Brazilia.


Reprezentanţii BHP au spus că ei nu au primit încă nicio nici informal nici legal vreo înţtiinţare dar rămân angajaţi în ajutarea Samarco la reconstruirea comunităţii şi refacerea mediului afectat de prăbuşirea digului.

×
Subiecte în articol: dezastru ecologic din brazilia