x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO. Discuţia dintre republicanul Marco Rubio şi supravieţuitorii atacului de la liceul din Florida

VIDEO. Discuţia dintre republicanul Marco Rubio şi supravieţuitorii atacului de la liceul din Florida

22 Feb 2018   •   11:20
VIDEO. Discuţia dintre republicanul Marco Rubio şi supravieţuitorii atacului de la liceul din Florida

Trezit în faţa unei mulţimi furioase formată din studenţi din Florida, supravieţuitori ai atacului armat de la liceul din Parkland, Florida, care au cerut interzicerea armelor, senatorul republican Marco Rubio a făcut concesii după concesii, scrie The Guardian.

Republicanul a declarat că sprijină legislaţia prin care vârsta legală la care poţi cumpăra arme să crească de la 18 la 21 de ani. Acesta mai spune că sprijină o lege care să creeze ordine de reţinere, care vor oferi familiilor şi forţelor de ordine posibilitatea de a face o petiţie pentru retragerea armei unei persoane considerată periculoasă. În schimb, acesta se opune propunerii lui Donald Trump de a înarma profesorii sau de a pune gardieni înarmaţi în sălile de curs, pentru a preveni violenţele din şcoli.

Nicio declaraţie făcută de Marco Rubio nu a fost suficientă pentru mulţimea formată din peste 7.000 de persoane strânse în sala de discuţie CNN din Florida, miercuri seară. Aceştia au aplaudat, au scandat şi au cerut sprijin pentru interzicerea totală a armelor şi a muniţilor folosite în atacul de la liceul din Florida.

Rubio, singurul dintre republicani care a fost de acord să răspunsă la întrebările supravieţuitorilor, a fost de acord că nu este suficient să interzici o singură armă semiautomată, ci este necesară interzicerea tuturor.

“Va trebui să interzici orice armă semiautomată care este vândută în America...”, a început acesta, înainte să fie oprit de aplauzele mulţimii.

Unul dintre organizatorii protestului studenţilor de miercuri, Cameron Kasky, i-a pus lui Rubio cea mai importantă întrebare: “Poţi să-mi spui că nu vei mai accepta nicio donaţie de la Asociaţia Naţională a Armelor?”

Rubio, care a fost finanţat de Asociaţia Naţională a Armelor în ultima sa cursă electorală cu peste un milion de dolari, a refuzat să facă promisiunea, argumentând că devotamentul pe care îl are pentru al doilea amendament este bazat pe principii şi că oamenii sunt cei care vor intre pe agenda lui, nu el pe a lor. 

×