x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO. Misterul "navei spaţiale" de pe fundul Mării Baltice, încă neelucidat

VIDEO. Misterul "navei spaţiale" de pe fundul Mării Baltice, încă neelucidat

17 Iun 2012   •   09:14
VIDEO. Misterul "navei spaţiale" de pe fundul Mării Baltice, încă neelucidat

Pornita cu gandul sa elimine toate speculatiile facute de amatorii de povesti cu extraterestri, echipa de scafandri care a coborat in abisul Marii Baltice pentru a cerceta misteriosul obiect identificat pe fundul acesteia, de forma unei nave spatiale, s-a intors cu si mai multe necunoscute.

Potrivit cercetatorilor suedezi, obiectul are o forma circulara, cu un diametru de aproximativ 20 de metri, inaltimea in jur de 4,5 metri, si marginile curbate spre interior, asemanatoare cu cele ale ciupercilor.
In partea superioara, obiectul prezinta un orificiu de forma ovala, care conduce in interiorul sau. In jurul acestui orificiu, scafandrii au gasit formatiuni de roci vulcanice, care chiar prezentau si urme de cenusa vulcanica, lucru extrem de interesant, deoarece in Marea Baltica nu au fost inregistrate niciodata activitati vulcanice.

Scafandrul Stefan Hogeborn a relatat intr-o conferinta de presa ca initial a crezut ca este vorba de o simpla piatra, dar in momentul in care s-a apropiat, si-a dat seama ca este ceva cu totul diferit. "Putem specula cum ca ar fi modelat de catre natura, dar este cel mai ciudat lucru pe care l-am vazut in cei douazeci de ani de cariera ca scufundator profesionist", a declarat Hogeborn.

Un alt mister pe care echipa suedeza nu l-a putut elucida este pista de aproximativ 300 de metri de pe fundul marii, care pare sa conduca spre ciudatul obiect. Ei nu au putut preciza inca daca este vorba de ceva artificial sau creat de natura.

Misteriosul obiect a fost identificat anul trecut, si a fost comparat de catre entuziastii intalnirilor cu extraterestri cu nava Millennium Falcon, din seria SF Star Wars.



×