x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vot masiv la ONU pentru investigarea incidentelor de la granița Israelului

Vot masiv la ONU pentru investigarea incidentelor de la granița Israelului

de Dan Constantin    |    19 Mai 2018   •   16:23
Vot masiv la ONU pentru investigarea incidentelor de la granița Israelului

Consiliul ONU pentru Drepturile Omului(CDO) a votat vineri,cu o largă majoritate declanșarea unei anchete independente pentru investigarea violențelor de la limita teritoriilor palestiniene din Gaza cu cu Israelul în cursul cărora au murit, luni și marți, 62 de palestinieni.Incidentele s-au declanșat în legătură cu mutarea ambasadei SUA la Ierusalim când mii de palestinieni au forțat gardul de protecție și forțele israeliene au folosit muniție letală.

 29 de țări au votat pentru investigarea incidentelor,doar SUA și Australia au votat împotriva rezoluții propuse de Pakistan. 14 țări s-au abținut.Potrivit publicației Times of Israel, oficialii israelieni au acuzat CDO că protejează acțiunile teroriste ale Hamas.Israelul nu va colabora cu ancheta ONU, a precizat sursa citată.

CDO are sediul la Geneva și cuprinde reprezentanți din 47 de țări membre ONU. O țară poate avea două mandate de trei ani succesive. Romania nu este în momentul de față membru în CDO.Un documentar substanțial despre funcționarea CDO poate fi consultat pe site-ul Ministerului de Externe.

×