x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Bloggerul Balbeck, contra trei judecătoare din sistem

Bloggerul Balbeck, contra trei judecătoare din sistem

de Dan Constantin    |    20 Iul 2017   •   13:10
Bloggerul Balbeck, contra trei judecătoare din sistem
Sursa foto: Creatas/Getty Images/Creatas RF

Ce șanse are un blogger care este judecat pentru ultraj judiciar împotriva a trei judecătoare cu mare faimă în sistem? Procesul este în curs, dar, după cum bate vântul la Curtea de Apel Ploiești, inculpatul Ballea Paul Adrian pare că este cu un picior în pușcărie.

De la ce i se ,,trage” lui Balbeck (semnătura aleasă de Ballea) de a ajuns inculpat într-un dosar care are ca obiect ultrajul judiciar potrivit art. 279 din NCP, tratat la capitolul special de infracțiuni contra înfăptuirii justiției?

În 2014. pe blogul lui, care nu spărgea audiențele, Balbek a urmărit mersul procesului greilor din fotbal, dosar controversat, cu sentințe extrem de dure la final. Judecătoarele Rotaru Radu Cristina, Strâmb Codruța, Alexandrescu Anca Mădălina s-au simțit amenințate de postările de pe blog, autorul având vorbe grele la adresa lor și a mizeriei care l-a blocat pe Gică Popescu să ajungă președintele Fedrației de Fotbal. Opinii numeroase din mass-media au criticat decizia instanței și au pus-o în legătură cu o dorință plecată de la Cotroceni, dar cele trei vestale ale dreptății, informate de un coleg, s-au speriat doar de vorbele lui Balbeck și au depus o plângere la procurori. După doi ani nu le trecuse încă sperietura, menținându-și plângerile, astfel că în toamna lui 2016 începe procesul la Judecătoria Ploiești. În 22 noiembrie sentința-i gata. Instanța l-a condamnat pe Ballea Paul Adrian pentru articolele ce le-au spăimit pe judecătoare la 1 an și 9 luni închisoare. La Curtea de Apel Ploiești se judecă acum apelul, cel condamnat cerând câteva amânări din motive medicale, dar și recuzarea judecătorului Dinu Daniel, respinsă de instanță.

Cine sunt cele trei judecătoare care se luptă cu un blogger? Rotaru Cristina, măritată Radu între timp, a ajuns șefa Institutului Național al Magistraturii, având postul rezervat la Înalta Curte. Codruța Strâmb (Strîmb?) a intrat în magistratură la Sibiu, în 2010, și a ajuns rapid în București, având misiunea condamnării la Curtea de Apel a judecătorului Stan Mustață. Astfel s-a făcut pârtie Cameliei Bogdan să fie parașutată la punct fix în Telepatia. Anca Alexandrescu este judecătoare la ÎCCJ, unde i-a devenit recent colegă judecătoarea Florentina Dinu, soția celui care judecă apelul lui Balbeck la Ploiești. Cazul merită inclus în lecțiile de etică la INM!

 

×
Subiecte în articol: Balbeck