x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Cezar Preda vizat de acuzații de corupție în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei

Cezar Preda vizat de acuzații de corupție în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei

23 Apr 2018   •   14:21
Cezar Preda vizat de acuzații de corupție în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Foști și actuali membrii ai Adunării Parlamentare a Consiliului Europei sunt anchetați de o comisie independentă, fiind suspectați de corupție.

Concluzia comisiei este că există 'o puternică suspiciune de corupție' faţă de mai mulţi  membrii, printre care se numără și liberalul Cezar Preda.

În raportul comisiei se specifică printre altele că Preda a refuzat să răspundă întrebărilor cu toate că i s-a solicitat acest lucru de 6 ori.
”Vreau să facem două precizări. Eu sunt acuzat pentru abateri de la codul de conduită etică. Modul în care este judecat un raportor este în baza raportului pe care îl prezintă. Am prezentat cel mai critic raport la adresa Azerbaidjanului. Aceste alegații nu sunt de corupție. Să spui că Cezar Preda are afaceri cu petrol în Azerbaidjan, vă dați seama ce prostie? Familia mea a fost în Azerbaidjan în timpul Jocurilor Europene, au fost foarte mulți români acolo. Eu atunci nici nu eram raportor pe Azerbaidjan. Soția și fata mea au fost acolo, au stat trei zile, s-au întors, foarte bine. Ce nu e normal în asta? Pentru jurnaliști e normal să dezbateți aceste lucruri. La absolut raportorii le-au găsit câte un articol din codul de conduită. Nu zic de cei acuzați de corupție, e treaba lor” a spus Cezar Preda la Antena 3.

×
Subiecte în articol: cezar preda