x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Coarnă: Suspectul de pedofilie şi-a recunoscut fapta; ar mai exista un caz similar în 2015

Coarnă: Suspectul de pedofilie şi-a recunoscut fapta; ar mai exista un caz similar în 2015

08 Ian 2018   •   12:41
Coarnă: Suspectul de pedofilie şi-a recunoscut fapta; ar mai exista un caz similar în 2015

Suspectul de pedofilie şi-a recunoscut fapta, potrivit liderului Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Dumitru Coarnă, care a adăugat că ar mai fi existat o faptă comisă în 2015 de acelaşi bărbat. 

"Era şoferul unui şef de serviciu (din Brigada Rutieră - n.r.), nu era în echipa operativă. A fost adus la audieri de dimineaţă. Şi-a recunoscut fapta din câte ştiu eu. (...) Şi mai prezum eu că există o legătură de cauzalitate şi cu fapta din 2015", a spus Coarnă, luni, la sediul Poliţiei Capitalei. 

El a precizat că echipa operativă a fost sesizată de către colegii bărbatului de la Brigada de Poliţie Rutieră. 

"Informaţia clară a plecat de la Brigada de Poliţie Rutieră, colegii lui au venit şi au făcut sesizarea la echipa operativă. Trebuie să analizăm în profunzime de ce şi cum a reuşit, a putut să reziste în sistem fără a fi depistat din timp, pentru că trebuia... Vedeţi, se pare că mai avem o faptă în 2015, un AN (autor necunoscut - n.r.) acolo, care a rămas neelucidat", a explicat Coarnă. 

Potrivit liderului sindical, suspectul se transferase la Brigada Rutieră de la Jandarmerie. 

"Practic, Poliţia este îngenuncheată în acest moment. Nu e bine să generalizăm prea mult. E bine să spunem Stan Eugen de la Brigada de Poliţie Rutieră a săvârşit o infracţiune de pedofilie. (...) Dar el, ca persoană fizică a săvârşit această infracţiune. Sigur că sistemul are o problemă, de ce a ajuns acolo. (...) Fiecare poliţist este testat o dată la trei ani sau ori de câte ori situaţia o impune", a susţinut Dumitru Coarnă. 

Poliţiştii au prins luni un bărbat de 45 de ani, suspect în cazul agresiunii sexuale din 5 ianuarie asupra celor doi minori, în cartierul bucureştean Drumul Taberei. El este agent de poliţie la Brigada Rutieră. 

"La acest moment, la sediul Poliţiei Capitalei se află un potenţial suspect în cazul de agresiune sexuală din 5 ianuarie 2018 - un bărbat de 45 de ani. Faţă de acesta se desfăşoară activităţi procedurale prevăzute de Codul de procedură penală", informa luni dimineaţa Biroul de presă al Poliţiei Capitalei. AGERPRES

×
Subiecte în articol: pedofil