x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Corvetele ies din portul justiției

Corvetele ies din portul justiției

de Dan Constantin    |    10 Dec 2020   •   10:41
Corvetele ies din portul justiției

Mult-așteptatele și promisele corvete, care reprezintă cel mai substanțial program de modernizare și creștere a capacității Forțelor Navale românești la Marea Neagră, ies din „portul” Palatului de Justiție.

Curtea de Apel București a dat decizia în dosarul  nr. 4113/2/2019, care este finalul unei lupte în cazul achiziției publice în valoare de 1,6 miliarde euro pentru dotarea cu patru corvete și modernizarea a două fregate. Completul 8 - complet 2 recurs achiziții publice al CA București a respins, prin soluția dată în 2 decembrie 2020, cererile companiei Damen care solicita trimiteri spre Curtea Constituțională și Înalta Curte de Casație și Justiție pentru lămurirea unor aspecte reclamate în contestația de atribuire a achiziției publice câștigate de Naval Group în asociere cu Șantierul Naval Constanța.

Contestarea licitației al cărui rezultat a fost dat în iunie 2019 a întârziat cu un an și jumătate trecerea la contractarea de către Ministerul Apărării Naționale a construirii corvetelor. Tergiversarea  acestui contract a fost un motiv de iritare în relațiile politice dintre Franța și România, subiectul fiind abordat și în vizita de luna trecută a  premierului Orban la Paris, unde a fost însoțit de Nicolae Ciucă, ministrul Apărării. 

×