x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie CSM lasă Ministerul Justiției fără doi secretari de stat

CSM lasă Ministerul Justiției fără doi secretari de stat

de Dan Constantin    |    03 Feb 2017   •   12:15
CSM lasă Ministerul Justiției fără doi secretari de stat
Sursa foto: Oana Schmidt HAINEALA
 DECIZIE FARA PRECEDENT CSM:  RETRAGE  DETASAREA A DOI MAGISTRATI DIN FUNCTII DE DEMNITARI.
 
Sectia pentru procurori a CSM a dat curs cererii Procurorului General  de anulare a detasarii la Ministerul Justitiei a procurorilor Oana Schmidt HAINEALA și Constantin SIMA. CEI DOI PROCURORI  AU FOST DETASATI ÎN MJ pentru a fi numiti în functiile de secretar de stat LA INCEPUTUL LUNII IANUARIE.
 
Cererea de anulare a detasarii a fost motivata de Augustin Lazar pentru a se desfasura o ancheta echitabilă.Ancheta este desfasurată de DNA care a deschis un dosar legat de redactarea și promovarea  ordonantei de urgenta privind modificarea COD PENAL.
 
MAGISTRATII se bucura de O OARECARE IMUNITATE,pentru a fi PERCHEZITIONAȚI, REȚINUTI, ARESTAȚI,cererea trebuia sa fie avizată de CSM. Până ACUM  NU EXISTA INFORMAȚII DESPRE  ASEMENEA CERERI DIN PARTEA PROCURORILOR.
 
HAINEALA a demisionat joi seara din functia de secretar de stat de la Ministerul Justitiei. Postul Oanei Haineala este la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău.Sima este procuror in cadrul Parchetului de pe lângă ÎCCJ.
 
 Sectia de procurori a CSM are în componenta pe Codruț Olaru,general(r), Cristian Ban, Florin Deac, Tatiana Toader,Nicolae Solomon.

×