x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Mircea Băsescu, a șasea încercare de liberare

Mircea Băsescu, a șasea încercare de liberare

de Ion Alexandru    |    04 Sep 2017   •   08:00
Mircea Băsescu, a șasea încercare de liberare

Mircea Băsescu urmează să afle, astăzi, decizia finală a magistraților Tribunalului Contanța în legătură cu cererea de liberare condiționată pe care a formulat-o în cursul lunii iulie. Asta, după ce magistrații Judecătoriei Medgidia au stabilit, la sfârșitul lunii trecute, că fratele lui Traian Băsescu poate fi pus în libertate. Serviciul Teritorial al DNA Constanța se opune, solicitând instanței ca Mircea Băsescu să rămână, în continuare, încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă.

 

Nu este prima dată când Mircea Băsescu încearcă să-i determine pe magistrați să îl pună în libertate. Încă din 6 octombrie anul trecut, acesta a făcut o primă astfel de cerere, în urma căreia Judecătoria Medgidia a decis că acest condamnat poate fi liberat condiționat. Decizia a fost contestată, la Tribunalul Constanța, de către procurorii DNA. Instanța de apel a decis, în data de 12 noiembrie 2016, să desființeze în totalitate hotărârea Judecătoriei Medgidia, iar Mircea Băsescu să îi continue executarea pedepsei în penitenciar.

Scenariul s-a repetat în 16 februarie 2017, când Judecătoria Medgidia a judecat o a doua cerere de eliberare, pe care, de asemenea, a aprobat-o. La cererea DNA, însă, Tribunalul Constanța a desființat, în data de 29 martie, și această a doua hotărâre. A urmat o a treia decizie a judecătorilor de la Medgidia, care, în 19 iulie 2017, au decis din nou eliberarea lui Mircea Băsescu. DNA a atacat din nou hotărârea.

Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv, în vara anului trecut, la paru ani de închisoare pentru trafic de influență în dosarul “Bercea Mondial”. Complicele lui Băsescu, Marian Căpățînă, care a primit trei ani de închsioare, a fost eliberat condiționat în 30 iunie 2017 din Penitenciarul Drobeta Turnu Severin.

 

×