x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Percheziţii de amploare la traficanţii de etnobotanice în Bucureşti şi Argeş

Percheziţii de amploare la traficanţii de etnobotanice în Bucureşti şi Argeş

21 Mar 2017   •   12:50
Percheziţii de amploare la traficanţii de etnobotanice în Bucureşti şi Argeş
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Aproape 60 de percheziții au loc în Argeș și București la persoane suspectate că au produs și vândut etnobotanice la aproximativ o sută de consumatori, printre care și minori. Treizeci de suspecți și 19 consumatori vor fi audiați.

Polițiștii de la Biroul de Combatere a Criminalității Organizate Pitești (BCCO), sub coordonarea procurorilor DIICOT, descind, marți, în 58 de locații din Argeș și București, într-un dosar care vizează, potrivit anchetatorilor, producerea și traficul de etnobotanice, conform Mediafax.

Potrivit anchetatorilor, în decursul unui an, rețeaua de traficanți de droguri ar fi produs și vândut substanțele etnobotanice la aproximativ 100 de consumatori, printre care și minori.

În județul Argeș, perchezițiile au loc în Pitești, Câmpulung, Topoloveni, Cuca, Suseni și Oarja.

Potrivit anchetatorilor, 30 de suspecți și 19 consumatori urmează să fie duși la audieri, la sediul DIICOT Pitești.

La acțiune participă și jandarmi.

Potrivit unui comunicat transmis de Poliția Argeș, perchezițiile vizează destructurarea a patru grupări infracționale organizate. Persoanele vizate sunt bănuite că, începând cu anul 2015, ar fi plasat comenzi online pe site-uri de profil din străinătate și ar fi achiziționat peste zece kilograme de canabinoizi sintetici.

"Substanțele ar fi fost ulterior preparate, porționate și distribuite pe raza județului Argeș. Din activitatea infracțională, cei vizați ar fi obținut peste 100.000 de euro. În urma perchezițiilor, au fost ridicați 11.910 de lei, 80 de plicuri autosigilante, aproape 700 de grame de fragmente vegetale și aproximativ 50 de grame de cannabis, 6 jointuri, 2,5 litri de acetonă/dizolvant, 15 grindere, 6 cântare electronice, 45 de telefoane mobile, 10 laptopuri, 3 hard-disckuri, precum și un pistol cu bile airsoft și o sabie. De asemenea, au fost indisponibilizate 2 autoturisme", se arată în comunicat.

×