x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Politica penală, gripată cu bani norvegieni

Politica penală, gripată cu bani norvegieni

de Dan Constantin    |    02 Feb 2017   •   14:14
Politica penală, gripată cu bani norvegieni

Manipularea de mare proporții legată de modificarea Codului Penal și grațierea unor pedepse a scos mii de oameni în stradă. Protestele nu vizează substanța proiectului legislativ al Guvernului, ci sunt un pretext pentru o manifestare politică la câteva săptămâni după alegeri pentru a-i revitaliza pe marii perdanții din 11/12 - PNL,USR, Iohannis Klaus. Aparent fără organizatori asumați, protestele au suportul unor organizații civice finanțate substanțial prin programe de asistență alocate de Norvegia. Care sunt legăturile directe între banii norvegienilor, sistemul de Justiție, Guvernul Cioloș și mobilizarea la demonstrațiile recente ?

Apelul pentru ceasul de seară s-a lansat pe o adresă bine cunoscută în rețelele de socializare. De-clic.ro este o platformă de mobilizare rapidă, care are înscris pe frontispiciu ,,societatea civilă în acțiune”. O imagine-simbol de la manifestări trecute din centrul Capitalei arată capacitatea de mobilizare a platformei care, pentru duminică, 22 ianuarie 2017, chema la ,,Nu Legii Amnistiei și Grațierii”. Din baza paginii de front aflăm că proiectul este finanțat prin grant SEE 2009-2014 în cadrul Fondului ONG România. SEE este Spațiul Economic European, iar fondurile provin din Islanda, Liechtenstein și, majoritar, Norvegia. Scopul granturilor livrate în 15 țări din spațiul UE este ,,reducerea disparităților economice și sociale și consolidarea cooperării dintre țările donatoare și cele 15 țări UE din Nordul, Sudul și Europa Centrală. Contribuția totală pentru 2014-2021 este de 2,8 miliarde euro. Citit bine – miliarde! O mină de aur supravegheată prin memorandumuri cu autoritățile de la Bruxelles și autorități naționale, dar operată cu un mecanism la mâna celor avizați.

Pâinea și cuțitul la Ionel Sibianu

Fondul ONG Romania are un operator discret. Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC), cu sediul în Str. Nerva Traian din Sectorul 3, București, are forța financiară a unui minister. Pentru ong-urile care vin cu proiecte, FDSC are la dispoziție 46 de milioane de euro. Directorul este și el puțin cunoscut marelui public, dar are poziție de ministru de finanțe al activismului civic. Se numește Ionel Sibianu. Este trecut prin malaxorul de verificare Soros. Are acum anunțat examenul pentru selectarea unui nou operator de către norvegieni, procedură deschisă în 21 ianuarie 2017. Poate de aici vine și energia acțiunilor din ultimele săptămâni. Banii trebuie justificați prin civism, luptă pentru democrație și lozinci ardente de luptă contra corupției. La demonstrația de duminică - total apolitică - au participat foști miniștri din Cabinetul Cioloș: Prună, Dragu, Alexandrescu, Ghinea, Vlad Voiculescu.

Cheile pușcăriilor, ținute la Oslo!

Presiunea asupra politicii penale, pentru blocarea acțiunii de descongestionare a penitenciarelor, pleacă, așadar, cu suport financiar din Norvegia. Demonstrațiile organizate în 2015 și anul trecut pentru salvarea copiilor unor familii de români ,,naționalizați” de absurditatea legii norvegiene se întorc ca un bumerang și lovesc în Guvernul Dragnea. Nici una din organizațiile civice finanțate prin acest mecanism norvegian nu a participat la acțiunile de solidaritate cu familiile cărora Barnevernet - protecția copilului - le răpiseră copiii. Faptul că în multe capitale din lume ambasadele Norvegiei au fost pichetate, iar organismele internaționale au primit sesisări privind starea de abuz a autorității norvegiene asupra familiilor emigranților români este plătit acum prin acțiunile ong-urilor finanțate de Norvegia? Românii au demonstrat să le fie eliberații copiii din captivitate, ong-uri finanțate de Norvegia militează împotriva grațierii unor pedepse fără grad ridicat de pericol social! Dinte pentru dinte, ochi pentru ochi, pentru înțelegerea și cooperarea dintre români și norvegieni!

 

 

×