x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Salvarea Alexandrei Măceșanu – chestiune de câteva minute de la primul apel la 112

Salvarea Alexandrei Măceșanu – chestiune de câteva minute de la primul apel la 112

de Ion Alexandru    |    09 Sep 2019   •   08:00
Salvarea Alexandrei Măceșanu – chestiune de câteva minute de la primul apel la 112

Noi elemente incredibile ies la lumină în urma acțiunilor presupus stângace ale primei echipe de anchetatori care a preluat, inițial, pe 25 iulie 2019, cazul dispariției Alexandrei Măceșanu. Adolescenta le-a furnizat polițiștilor de la Caracal, în cadrul discuțiilor purtate pe telefonul privat al unuia dintre agenții trimiși în teren de către operatorul Dispeceratului IPJ Olt, detalii exacte nu doar cu privire la locația în care se afla sechestrată, ci și cu privire la locul în care s-a petrecut, efectiv, răpirea. Mașina lui Gheorghe Dincă putea fi identificată în doar câteva minute, iar, în alte câteva minute, Alexandra ar fi putut fi salvată, chiar înainte ca Gheorghe Dincă să revină la domiciliu, după ce s-a întors de la Craiova. Iar acestea nu sunt singurele detalii pe care Alexandra le-a oferit și care puteau conduce instant la identificarea suspectului.

 

Șeful Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Caracal, celebrul deja comisar Constantin Pistol, care a vorbit cu Alexandra Măceșanu la telefon, după încheierea apelurilor de la Serviciul 112 efectate în dimineața zilei de 25 iulie 2019, a primit de la victimă date mai mult decât suficiente pentru a o localiza și salva. Astfel, în cadrul acestor discuții, Alexandra a descris modul în care a fost răpită, cu o zi înainte, după ce a urcat în mașina lui Gheorghe Dincă. Destinația Alexandrei a fost Liceul Mihai Viteazul, din Caracal. A descris faptul că Dincă a parcat mașina pe o stradă din spatele respectivei unități de învățământ, după care, sub pretextul că portierele din spate ale autoturismului nu pot fi deschise decât din exterior, a coborât, a venit în partea din spate, a deschis ușa, a lovit-o și s-a urcat lângă ea pe banchetă. Acolo au stat minute bune, timp în care Dincă a imobilizat victima, legând-o cu cureaua de la pantaloni și aplicându-i o bandă de scotch peste ochi și gură.

Liceul în cauză se află chiar în centrul Caracalului, la câteva minute de mers pe jos de sediul Poliției, de sediul Primăriei și de sediul Parchetului. Peste drum de locul în care Dincă a lovit-o pe Alexandra, la un imobil, există o cameră de supraveghere care a surprins toate aceste momente, imortalizând în clar mașina și, foarte important, numărul de înmatriculare. Reamintim că, potrivit documentelor existente, astăzi, la dosarul cauzei, autoturismul Renault Megan al lui Dincă este înmatriculat pe numele suspectului și înregistrat exact la adresa unde există “casa groazei”, în strada Craiovei, la numărul 169. În câteva minute, astfel, pe baza acestor date, Alexandra putea fi găsită și salvată.

 

Cartea de vizită

Evident, toate aceste date se coroborează cu celelalte descrieri făcute de Alexandra, la telefon, care a precizat că, după imobilizare, Dincă a pornit pe un drum, trecând pe lângă un dig și a parcat autoturismul într-o curte unde se găseau un nuc, un brad, o mașină-platformă cu fiare și mai mulți câini dezlegați. O simplă verificare de rutină, plecând de la datele de la Poliția Rutieră cu privire la adresa unde este înmatriculat autoturismul surprins în imaginile din spatele Liceului Mihai Viteazul confirmau că acela este locul unde victima este ținută sechestrată. Din centrul Caracalului până la casa lui Dincă se fac maximum zece minute.

Mai mult, o nouă confirmare a identității lui Dincă o aveau anchetatorii, indirect, chiar de la Alexandra, care le-a citit, după o carte de vizită găsită în casa în care era ținută legată, numele unui inginer cadastrist, adresa și numărul de telefon la care putea fi contactat. Inginerul a fost găsit, audiat și a dat relații despre faptul că Gheorghe Dincă l-a contactat, cu două săptămâni înainte, pentru a-i realiza o lucrare de cadastru.

 

Numărul de telefon

Și mai interesant este că, la momentul în care polițiștii și procurorul de la Parchetul Craiova aveau posibilitatea de a identifica mașina, conform imaginilor de pe camera de supraveghere din spatele liceului, autoturismul lui Dincă se afla parcat chiar în centrul municipiului Caracal, în apropierea stației de autobuze, ceea ce face și mai incredibilă acțiunea autorităților.

Un alt aspect este acela că, având identitatea proprietarului mașinii, anchetatorii puteau solicita operatorilor de telefonie mobilă numărul de telefon oficial înregistrat pe numele acestuia. Și, printr-o simplă corelare a apelurilor făcute de la sau către acest număr de telefon (corelare care s-a făcut, însă zece ore mai târziu), ar fi descoperit că de pe telefonul cu cartelă prepay de pe care Alexandra a apelat Serviciul 112 s-a sunat, în luna mai, pe numărul de abonament înregistrat pe numele lui Gheorghe Dincă. Toate aceste detalii, puse cap la cap, constituie probe că Dincă este autorul și că Alexandra Măceșanu era sechestrată la adresa din strada Craiovei, nr. 169. Suficiente argumente pentru ca polițiștii să-i „rupă ușa” lui Dincă fără a fi nevoie de niciun mandat de percheziție.

 

Luiza, filmată înainte de dispariție

Iar toate aceste indicii oferite de Alexandra puteau lega, fără niciun fel de semn de întrebare, cazul Luizei Melencu de momentul operativ din dimineața zilei de 25 iulie. Pentru că la dosarul “Luiza” exista o fotografie a mașinii lui Dincă, aceeași cu cea surprinsă pe camerele de supraveghere de la Liceul Mihai Viteazul. Iar la dosarul Luizei era deja o înregistrare video cu tânăra, de la mijlocul lunii aprilie, în centrul Caracalului, adică în apropierea zonei de unde Dincă obișnuia să-și ia clienții la ocazie, atunci când se deplasau în afara municipiului. Mama Luizei Melencu vine cu o informație-bombă, nefructificată încă, de anchetatori, și arată că imaginile în care fiica sa a fost surprinsă nu sunt de pe vreo cameră de supraveghere, ci este o filmare făcută de o persoană. Se poate observa pe această înregistrare că aparatul care filma se focusase pe Luiza, mișcându-se pe direcția de deplasare a acesteia, având-o mereu pe tânără în centrul cadrului.

Săptămâna aceasta, la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție urmează să se înceapă urmărirea penală „in personam” pentru abuz în serviciu față de procurorul suspendat Cristian Ovidiu Popescu și a trei polițiști, printre care și comisarul Nicolae Alexe.

 

O cameră de supraveghere a surprins mașina lui Dincă exact în momentul în care a răpit-o, lovit-o și legat-o pe Alexandra Măceșanu. Iar numărul de înmatriculare al autoturismului se vedea clar

×
Subiecte în articol: alexandra măceșanu