x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Robert Turcescu, candidatul PMP la Capitală: Doar eu şi Kovesi am cerut retragerea gradelor acordate de Oprea

Robert Turcescu, candidatul PMP la Capitală: Doar eu şi Kovesi am cerut retragerea gradelor acordate de Oprea

22 Apr 2016   •   21:20
Robert Turcescu, candidatul PMP la Capitală: Doar eu şi Kovesi am cerut retragerea gradelor acordate de Oprea

Robert Turcescu a declarat, vineri, că el şi şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, au fost singurii care i-au cerut lui Corneliu Dobriţoiu, care era ministru al Apărării, să le fie retrase gradele militare acordate de Gabriel Oprea, adăugând că pe livretul din care reieşea că a fost avansat la gradul de colonel nu apare şi semnătura sa.

"Am făcut-o la vremea respectivă şi am observat, deja, la unele televiziuni, că există în continuare acest semn de întrebare. (...) Mergeţi până în anul 2012, atunci când a apărut lista coloneilor făcuţi la 'secret' spuneau, la un moment dat anumite televiziuni, în frunte cu Antena 3, era vorba, după aceea am aflat, de 2.000 de nume. Sunt singurul dintre cele 2.000 de nume (...) care am publicat acel livret militar. Dacă veţi studia (...) pe respectivul livret militar, dincolo de orice fotografie luată de pe net, greşit CNP-ul şi alte astfel de chestiuni, veţi observa că nu există nicio semnătură a subsemnatului. Cele două semnături de acolo sunt semnăturile lui Gabriel Oprea", a explicat Robert Turcescu, într-o conferinţă de presă.

El a amintit că i-a cerut ministrului Apărării de la acea vreme să-i retragă orice fel de grad.

"La momentul acela, aşa cum bine ştiţi, am scris un document, este vorba despre o solicitare către ministrul Apărării de la acea vreme, domnul Corneliu Dobriţoiu, căruia i-am cerut public şi prin adresă oficială să retragă orice fel de grad dacă el a fost acordat într-adevăr pe numele subsemnatului, lucru pe care Corneliu Dobriţoiu l-a făcut în cazul meu şi în cazul încă al unei persoane din România, cu care am avut un dialog telefonic, înainte de a face şi dânsa acest lucru. (...) Este vorba de doamna Laura Codruţa Kovesi, care era exact în aceeaşi situaţie ca mine - s-a trezit cu un livret militar avansată în grad pe modelul pe care îl practica la vremea respectiva domnul Gabriel Oprea. A fost vorba de un livret făcut pe numele Turcescu", a declarat el.

El a arătat că printre cei 2.000 de "colonei" sunt "multe figuri din presă", unele dintre ele care apar în continuare la televizor.

"Repet, ne aflam în anul 2012, domnul Ponta avea o problemă uluitoare cu doctoratul plagiat şi, evident, după aceea a urmat momentul suspendării (lui Traian Băsescu - n.r.). S-a preferat alegerea unor oameni din cele 2.000 de figuri, publice multe dintre ele, pe care le-aţi văzut în mod repetat defilând pe anumite ecrane de televizor. Din 2.000 de persoane avansate la vremea respectivă, în ani, dar prezentate atunci, (...) doar eu şi doamna Codruţa Kovesi am făcut această solicitare către Ministerul Apărării Naţionale", a susţinut Turcescu.

Acesta a afirmat că, în cazul în care ar fi fost avansat de MApN într-un grad militar, l-ar fi primit cu onoare.

"Dacă aş fi fost avansat (...) de MApN, aş fi primit cu onoare un astfel de grad, în condiţiile în care aş fi făcut armata sau pentru merite deosebite s-ar fi considerat că merit acest lucru", a mai spus Turcescu.

Sursa: AGERPRES

×