x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Victorie pentru Dragnea în fața instanței. Fostul lider al PSD se poate întoarce la muncă

Victorie pentru Dragnea în fața instanței. Fostul lider al PSD se poate întoarce la muncă

de Alice Petrescu    |    15 Sep 2020   •   15:20
Victorie pentru Dragnea în fața instanței. Fostul lider al PSD se poate întoarce la muncă
Sursa foto: DIANA OROS

Liviu Dragnea, fostul lider al PSD se poate întoarce la muncă la atelierul auto de la Penitenciarul Rahova. Judecătoria Sectorului 5 a tranșat astăzi conflictul dintre fostul lider al PSD și Penitenciarul Rahova. Lui Liviu Dragnea i s-a comunicat că sancțiunea primită în urmă cu 2 luni, respectiv suspendarea pentru o perioadă de 2 săptămâni a dreptului de a cumpăra, diferite produse, se menține. Referitor la dreptul de a ieși la muncă, lui Liviu Dragnea i s-a spus că se poate întoarce să lucreze la atelierul auto.

„Constată că persoanei condamnate i-a fost îngrădit dreptul la muncă reglementat de dispoziţiile art. 78 din Legea 254/2013, în perioada 02.07.2020 - 15.09.2020”, se arată în decizia instanţei.

Cu toate acestea, judecătorii au concluzionat că Dragnea a încălcat regulamentul când a dat un interviu pe Skype fără aprobare.

În luna iunie, Liviu Dragnea a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, în prezent jurnalist la Realitatea Plus, cu puţin timp înainte ca fostul lider PSD să fie inculpat de DNA în dosarul Tel Drum. Administraţia Naţională a Penitenciarelor a susţinut atunci că nu a autorizat ca Dragnea să dea acel interviu, iar Penitenciarul Rahova l-a sancţionat pe fostul lider social-democrat cu ridicarea dreptului de muncă în atelierul auto al închisorii.

Dragnea a atacat decizia penitenciarului în instanţă, mai ales că zilele de muncă reduc durata detenţiei.

Fostul lider PSD a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul DGASPC Teleorman.

 

 

 

×
Subiecte în articol: liviu dragnea