x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale 6 persoane din Afganistan şi Siria, depistate de poliţiştii de frontieră de la SPF Nădlac

6 persoane din Afganistan şi Siria, depistate de poliţiştii de frontieră de la SPF Nădlac

10 Dec 2017   •   16:00
6 persoane din Afganistan şi Siria, depistate de poliţiştii de frontieră de la SPF Nădlac

Şase persoane din Afganistan şi Siria, care au încercat să iasă ilegal din România, au fost depistate ascunse într-un microbuz, printre bagaje, se arată într-un comunicat al IGPF, remis duminică AGERPRES. 

Potrivit sursei citate, pe 8 decembrie, în jurul orei 23,30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota s-a prezentat la ieşirea din ţară cetăţeanul bulgar Boyan G., în vârstă de 38 de ani, conducând un microbuz înmatriculat în Bulgaria. 

IGPF precizează că poliţiştii de frontieră au constatat că în compartimentul de marfă, printre bagaje, erau ascunse şase persoane - cinci bărbaţi şi o femeie. 

Cetăţeanul bulgar şi cei şase cetăţeni ascunşi au fost duşi la sediul instituţiei pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei în cauză sunt patru cetăţeni afgani şi doi sirieni, dintre care patru adulţi cu vârste cuprinse între 19 şi 36 de ani şi doi minori, în vârstă de 13, respectiv 17 ani. La cercetări, şoferul nu a dorit să facă declaraţii. 

"Din primele cercetări efectuate poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt solicitanţi de azil în ţara noastră şi au declarat că intenţionau să treacă fraudulos frontiera din România în Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen", se spune în comunicat. 

Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanelor în cauză acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferului bulgar, pentru trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun, se mai arată în comunicat. AGERPRES

×