x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale ALERTĂ - VIDEO - UPDATE - Un avion MIG 21 Lancer s-a prăbușit la 8 km de aeroportul Kogălniceanu

ALERTĂ - VIDEO - UPDATE - Un avion MIG 21 Lancer s-a prăbușit la 8 km de aeroportul Kogălniceanu

12 Iun 2017   •   11:38
ALERTĂ - VIDEO - UPDATE - Un avion MIG 21 Lancer s-a prăbușit la 8 km de aeroportul Kogălniceanu

UPDATE 4: MApN a dat publicității un comunicat de presă în care oferă detalii legate de accidentul aviatic:

"Locotenent-comandorul Adrian Stancu, pilot pe o aeronavă MiG 21 LanceR a Forțelor Aeriene Române, s-a catapultat astăzi, 12 iunie, în jurul orei 11.15, în apropiere de aeroportul Mihail Kogălniceanu, în zona localității Nazarcea, județul Constanța, în timpul executării manevrelor de aterizare.

Pilotul este conștient și se află în stare stabilă. El a fost recuperat, i s-a acordat primul ajutor la fața locului și a fost transportat pe cale aeriană la Spitalul Județean Constanța.

Aeronava, care se afla în dotarea Bazei 86 Aeriană ”Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” din Fetești, decolase în jurul orei 10.00 de pe baza aeriană din Mihail Kogălniceanu pentru a executa o misiune de antrenament în cadrul exercițiului ”Thracian Eagle 2017”, care se desfășoară împreună cu forțele aeriene bulgare.

După executarea misiunii, la întoarcerea către Mihail Kogălniceanu, pe timpul executării manevrelor de aterizare, pilotul a raportat o defecțiune majoră la motor, cu deteriorarea parametrilor de funcționare ai acestuia.

Conform procedurilor, pilotul s-a catapultat, aeronava prăbușindu-se în zona menționată, în afara ariilor locuite.

Cazul este cercetat de Parchetul Militar, conform procedurilor legale, iar circumstanțele accidentului vor fi investigate de o comisie numită de șeful Statului Major al Forțelor Aeriene".

 

UPDATE 3: Potrivit medicilor Serviciului de Ambulanță Constanța, pilotul este conștient și a suferit un traumatism de coloană lombară. El a fost preluat de elicopterul SMURD și transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

Avionul MiG 21 Lancer s-a prăbușit într-un lan de grâu. La fața locului au ajuns mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea.

UPDATE 2: Pilotul este conștient, anunță medicii Serviciului Județean de Ambulanță și a fost preluat de elicopterul SMURD, relatează reporterntv.ro.

UPDATE 1: Aparatul de zbor MiG 21 Lancer care s-a prăbuşit luni dimineaţă plecase de la Baza aeriană Mihail Kogălniceanu şi efectua un zbor de antrenament. 

Avionul s-a prăbuşit la aproximativ 4,7 km de capătul pistei aeroportului. 

Purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu, Elena Vîţă, a declarat pentru AGERPRES că procedurile de salvare sunt în plină desfăşurare, un elicopter militar s-a ridicat în aer şi a pornit în căutarea pilotului care s-a catapultat în aer. 

Un avion MiG s-a prăbușit, luni, la Constanța, între Nazarcea și Culmea.

Incidentul a avut loc la opt kilometri de pista aeroportului Kogălniceanu.

Pilotul s-a catapultat.

Știre în curs de actualizare.

×
Subiecte în articol: avion prabusit Mig