x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Bornele din "Ținutul Secuiesc", revopsite în roşu, galben, albastru

Bornele din "Ținutul Secuiesc", revopsite în roşu, galben, albastru

04 Sep 2014   •   19:49
Bornele din "Ținutul Secuiesc", revopsite în roşu, galben, albastru

Doi tineri din Cluj-Napoca au revopsit bornele din "Ținutul Secuiesc" cu roşu, galben şi albastru, după ce o grupare extremistă le-a vopsit, săptămâna trecută, în culorile Ungariei. Cei doi au trecut la acţiune după ce au citit ştirea despre acţiunea maghiarilor. “La doar o zi după, problema a fost remediată”, a precizat unul dintre clujeni, pe o rețea de socializare.

În urmă cu câteva zile, pe pagina de Facebook a grupării extremiste maghiare "Mişcarea Tineretului din cele 64 de Comitate" (Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom) a fost publicat o serie de imagini în care unul dintre membri organizaţiei acoperă o bornă vopsită în culorile tricolorului românesc cu cele ale steagului Ungariei.

Acţiunea a fost apreciată ca un "act de patriotism remarcabil" îar mesajul transmis a fost că "tricolorul vlah a dispărut iar culorile drapelului maghiar au revenit acolo unde le este locul".

"Membrii organizaţiei "Mişcarea Tineretului din cele 64 de Comitate"şi-au petrecut vacanţa de vară în Ţinutul Secuiesc, iar dacă tot se aflau acolo, manifestând un patriotism remarcabil, au făcut ordine.   În Ţinutul Secuiesc se găsesc borne kilometrice în stare deplorabilă, motiv pentru care le-au vopsit. Tricolorul vlah a dispărut, iar roşul, albul şi verdele drapelului maghiar a revenit acolo unde îi este locul.
Maghiarii nu au lăsat de izbelişte Ţinutul Secuiesc! NU, NU, NICIODATĂ!”, au notat membri organizaţiei pe pagina de Facebook.


×
Subiecte în articol: borne tinut secuiesc extremism maghiar