x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Brăila: Două noi cazuri de infectare cu virusul West Nile confirmate de Institutului Cantacuzino

Brăila: Două noi cazuri de infectare cu virusul West Nile confirmate de Institutului Cantacuzino

25 Sep 2017   •   15:25
Brăila: Două noi cazuri de infectare cu virusul West Nile confirmate de Institutului Cantacuzino

Laboratorul pentru analize al Institutului Cantacuzino a confirmat două noi cazuri de infectare cu virusul West Nile la două femei din municipiul Brăila, potrivit informaţiilor furnizate luni de directorul Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Dan Petrescu.

Rezultatele sosite de la Bucureşti au arătat că existenţa virusului se confirmă la o tânără de 28 ani, internată în prezent la Spitalul "Victor Babeş" din Bucureşti şi la o altă femeie de 41 ani, internată la secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila.

Tânăra de 28 de ani a fost internată la Spitalul Clinic "Victor Babeş" deoarece prezintă şi alte probleme de sănătate, iar în cazul femeii de 41 de ani, internată la Brăila, se pune în discuţie externarea, având în vedere că starea ei a evoluat favorabil.

Existenţa virusului West Nile a fost confirmat, la începutul acestei luni, la o altă brăileană în vârstă de 62 de ani, care a fost internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, starea ei fiind bună, motiv pentru care a fost externată.

O femeie de 52 de ani din municipiu a decedat pe 15 august, la secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, după ce a fost înţepată de un ţânţar purtător al virusului West Nile, acesta fiind singurul deces înregistrat la nivelul judeţul, în acest an, cauzat de acest virus. AGERPRES

×
Subiecte în articol: virusul West Nile