x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Gală de caritate pentru amenajarea primei plaje terapeutice din Europa destinată persoane cu handicap

Gală de caritate pentru amenajarea primei plaje terapeutice din Europa destinată persoane cu handicap

25 Oct 2017   •   15:57
Gală de caritate pentru amenajarea primei plaje terapeutice din Europa destinată persoane cu handicap

Centrul Psihologic Marea Neagră de Sprijin a Persoanelor cu Autism va organiza în această seară, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa, evenimentul caritabil Gala Femeilor Solidare, în cadrul căruia se vor strânge fonduri pentru amenajarea primei plaje din Europa destinată persoanelor persoanele cu dizabilităţi, informează un comunicat de presă. 

Potrivit organizatorilor, preţul unui bilet este de 70 lei şi toate veniturile obţinute vor fi direcţionate pentru amenajarea Plajei terapeutice - un concept unic în lume, care îmbină zone de relaxare cu ateliere de terapie pentru persoanele cu nevoi speciale. 

"Spectacolul va cuprinde recitaluri susţinute de artistul constănţean Ionuţ Galani şi trupa Brio Sonores - câştigătorii emisiunii Românii au talent, iar momentele de umor vor fi asigurate de cunoscuţii Romică Ţociu şi Cornel Palade. De asemenea, în cadrul Galei, vor fi premiate cincisprezece personalităţi feminine. Vor fi distinse zece femei cu notorietate din municipiul Constanţa, care s-au implicat voluntar în acest proiect menit să ofere o şansă la integrarea persoanelor aflate în dificultate, iar alte cinci premii de excelenţă vor fi acordate unor personalităţi din România, pentru implicarea în cadrul acestui proiect", precizează comunicatul de presă. 

Parcul Terapeutic 'Plaja Dizabilităţi' va cuprinde zone de şezlonguri, zone de cearşafuri, spaţii pentru terapie prin sport şi muzică (meloterapie), cort spiritual, rampe de acces, scenă pentru evenimente, grădină senzorială de relaxare, punct de hidratare, locuri de joacă, ponton mobil pentru sărituri în apă, zonă de stimulare auditivă, vizuală şi tactilă, alee senzorială, atelier de olărit, spaţiu pentru terapie canină cu ajutorul câinelui de terapie Sunny, scaune mobile plutitoare pentru persoanele cu dizabilităţi, vestiare, duşuri, toalete, cort de prim ajutor etc. 

Echipamentele terapeutice sunt inspirate după cele din Statele Unite, unde deja există mai multe astfel de parcuri terapeutice. Pentru vara 2018, organizatorii proiectului estimează că peste 200.000 de persoane cu dizabilităţi şi însoţitori ai acestora vor veni să se bucure de această zonă specială de relaxare. Peste 200 de voluntari din 10 ţări din întreaga lume vor asigura buna desfăşurare a evenimentelor pe timpul sezonului estival, iar accesul pe nisip la facilităţile sectorului de plajă va fi gratuit. AGERPRES

×