x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Şantierul pentru Pasajul de la Piaţa Sudului produce haos în sectorul 4. Traficul pe strada Niţu Vasile va fi restricţionat!

Şantierul pentru Pasajul de la Piaţa Sudului produce haos în sectorul 4. Traficul pe strada Niţu Vasile va fi restricţionat!

05 Oct 2015   •   15:31
Şantierul pentru Pasajul de la Piaţa Sudului produce haos în sectorul 4. Traficul pe strada Niţu Vasile va fi restricţionat!
Sursa foto: Foto: adila / forum.metrouusor.com

Pasajul rutier subteran de la Piața Sudului a fost conceput ca parte a soluției pentru fluidizarea traficului în partea de sud a Capitalei, împreună cu pasajul de la Mihai Bravu.

Dacă acesta din urmă a fost construit pentru a soluționa conflictul de trafic de la intersecția Căii Văcărești cu bulevardul Tineretului și soseaua Mihai Bravu, pasajul de la piața Sudului subtraverseaza soseaua Olteniței făcând legătură între Calea Văcărești și strada Nitu Vasile si mai departe spre bulevardul Alexandru Obregia, scrie bucurestifm.ro.

Pasajul se construiește cu fonduri europene și valoarea totală a investiției este de peste 126 milioane de lei, din care 97 de milioane din finanțarea europeană. De aceea, termenul de finalizare este foarte strict, finalul acestui an, sub sancțiunea pierderii banilor europeni.


Foto: adila / forum.metrouusor.com

Însă, chiar de la debutul lucrărilor, constructorii s-au confruntat cu o problemă cât se poate de serioasă, care a dus la mari întârzieri în realizarea proiectului.
Este vorba despre relocarea rețelelor edilitare, apă, canalizare si curent electric.

Iar partea cea mai grea abia urmează. Pentru continuarea lucrărilor la Pasajul Piaţa Sudului, se va restricţiona traficul rutier pe Str. Niţu Vasile, sens Bd. Alexandru Obregia, urmând ca circulaţia rutieră să se desfăşoare în ambele sensuri pe firul spre Şos. Olteniţei.

Oamenii din zonă sunt exasperați de ritmul lent al lucrărilor și spun că pasajul nici nu ar fi necesar și că pe șantier nici nu se lucrează în ritm alert.


Foto: adila / forum.metrouusor.com

Primarul General Interimar al Capitalei, Marin Stefanel, spune că întârzierile la lucrările de la pasajul de la Piața Sudului s-ar datora faptului că în proiectul inițial, nu ar fi fost prevăzute lucrările de mutare a rețelelor de utilități. Marin crede că, în ciuda întârzierilor, banii europeni nu vor fi pierduți. Edilul șef a declarat că va anunța partenerii europeni, pe cale oficială, cu privire la dificultățile întâmpinate.

Vestea cea mai proastă pentru bucureșteni este aceea că, dacă, până la 31 decembrie anul acesta, Primăria Capitalei nu va reuși să deconteze toate cheltuielile eligibile, adică să cheltuielile toți banii europeni, riscăm să pierdem finanțarea, adică toți cei 97 de milioane de lei de la Uniunea Europeană.

×