x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Accident în Turcia: Un român a murit şi alţi zece au fost răniţi

Accident în Turcia: Un român a murit şi alţi zece au fost răniţi

18 Iul 2010   •   00:00

Un român a murit şi alţi zece au fost răniţi în urma unui accident produs, ieri, pe o autostradă din Turcia, în care a fost implicat un autocar cu 36 de persoane, a informat Ministerul Afacerilor Externe.



Ministerul Afacerilor Externe a precizat, astăzi, pentru Mediafax, că pe autostrada Istanbul - Edirne, în apropiere de Edirne, a avut loc, ieri, un grav accident rutier în care a fost implicat un autocar cu 36 de persoane.

În urma accidentului, 11 cetăţeni români au fost răniţi, fiind imediat transportaţi la spital. Dintre aceştia, un cetăţean român a decedat, iar ceilalţi zece se află sub supraveghere medicală, fiind în afara oricărui pericol, potrivit MAE.

La locul accidentului s-a deplasat imediat după producerea accidentului consulul onorific al României la Edirne, Erol Balkan, dar şi patronul firmei care deţinea autocarul ce transporta turişti. De asemenea, un diplomat de la Consulatul General al României la Istanbul s-a deplasat la Edirne pentru a acorda asistenţa consulară necesară.

Autorităţile turce au demarat o anchetă pentru a stabili cauzele accidentului, a precizat MAE, adăugând că a informat Ministerul Administraţiei şi Internelor, conform procedurilor, în legătură cu tragicul accident, astfel încât familiile cetăţenilor români să fie anunţate.

×
Subiecte în articol: observator