x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Acuzaţii de TERORISM după declaraţiile liderilor UDMR, la Târgu Mureş. DIICOT a început URMĂRIREA PENALĂ pentru ameninţare

Acuzaţii de TERORISM după declaraţiile liderilor UDMR, la Târgu Mureş. DIICOT a început URMĂRIREA PENALĂ pentru ameninţare

de Veronica Micu    |    17 Dec 2014   •   14:31
Acuzaţii de TERORISM după declaraţiile liderilor UDMR, la Târgu Mureş. DIICOT a început URMĂRIREA PENALĂ pentru ameninţare

Procurorii DIICOT au început urmărirea penală 'in rem' pentru ameninţare, în urma declaraţiilor făcute în şedinţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) al Uniunii Maghiare din România (UDMR) de la Târgu Mureş.

'Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au dispus la data de 15 decembrie, în temeiul art. 305 alin. 1 şi 2, începerea urmăririi penale 'in rem' sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare prev. de art. 206 Cp săvârşită în condiţiile Legii nr. 535/ 2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului', se arată într-un comunicat al DIICOT.

În comunicat se precizează că procurorii DIICOT s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe 13 decembrie 2014 de la tribuna CRU al UDMR de la Târgu Mureş au fost făcute 'declaraţii susceptibile de a întruni elementele infracţiunii prevăzute de art. 206 Cp săvârşită în condiţiile Legii nr. 535/ 2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului'.

Primarul municipiului Sfântul Gheorghe, Antal Arpad, a declarat, sâmbătă, de la tribuna Consiliului Reprezentanţilor Unionali că dacă premierul Ponta nu îl va "instrui" pe prefectul de Covasna "să lase în pace maghiarii", atunci în secuime s-ar putea întâmpla ce s-a întâmplat în martie 1990 la Târgu Mureş.
 
"Îl rog pe domnul Frunda să îşi roage şeful, prim-ministrul României, să îl instruiască pe prefectul de Covasna să îi lase în pace pe maghiari. Ce fac prefecţii, îl califică şi pe el. (...) Dacă nu, în secuime s-ar putea întâmpla ce s-a întâmplat la Târgu Mureş în 1990", a spus Antal Arpad, potrivit traducerii oficiale.

×