x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Apa Nova - Amendatul interzis

Apa Nova - Amendatul interzis

de Monica Andrei Capatos    |    19 Ian 2007   •   00:00

Apa Nova, concesionarul serviciului de apa din Capitala, a fost amendata de Agentia de Reglementare Bucuresti Apa Canal, (ARBAC) cea care supravegheaza derularea contractului de concesiune, cu 3,5 milioane de euro, pentru incalcarea unor clauze ale contractului, insa sanctiunea este doar la modul declarativ, deoarece, practic, Primaria nu poate amenda firma.

Apa Nova a fost sanctionata pentru ca factureaza inca, la anumite blocuri, consumul de apa dupa modelul "pausal" - adica dupa estimari ale consumului - , in loc sa tina cont de indicele contoarelor de bransament. Potrivit contractului de concesiune, societatea franceza avea obligatia sa monteze contoare de consum la peste 99% dintre abonati, facturarea urmand sa se faca dupa citirea contoarelor. Desi sanctiunea este a patra pe care Apa Nova o primeste de la ARBAC, reprezentantii institutiei de supraveghere a derularii contractului au constatat ieri ca si aceasta noua amenda va ramane neplatita.

Radu Dumitrescu, director tehnic la ARBAC, a explicat ca, pentru banii proveniti din amenzi, municipalitatea trebuia sa fi deschis un cont, iar acesta n-a fost deschis niciodata.

×
Subiecte în articol: observator apa nova