x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bacalaureat cu scandal. Profesorii vor să îl dea în judecată pe ministru

Bacalaureat cu scandal. Profesorii vor să îl dea în judecată pe ministru

29 Mai 2010   •   00:00
Bacalaureat cu scandal. Profesorii vor să îl dea în judecată pe ministru
Sursa foto: Dragos Stoica/Jurnalul National

Examenul de Bacalaureat se va desfăşura conform programului! Anunţul a fost făcut astăzi de ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu. Asta, deşi sindicaliştii din învăţământ au cerut anularea probelor de examen pe motiv că ar avea loc în condiţii ilegale, după ce profesorii ar fi fost forţaţi să participe la supraveghere.

Sindicaliştii îl acuză pe ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, că a modificat pe ultima sută de metri metodologia de bacalaureat.

Şi asta pentru a se asigura că profesorii vor fi prezenţi la examen. Mulţi ar fi fost obligaţi să facă parte din comisiile de supraveghere, iar printre aceştia s-ar afla, contrar legii, şi personal didactic auxiliar, anunţă Antena3.

Ministrul Educaţiei contrazice însă acest lucru. Ba chiar, Funeriu spune că sindicaliştii sunt cei care fac presiuni.


Sindicatele sunt hotărâte să îl dea în judecată pe ministrul Educaţiei. Până atunci însă, examenul de bacalaureat nu va fi afectat, a anunţat ministrul Educaţiei, la finalul videoconferinţei cu inspectorii şcolari din teritoriu.

"Le mulţumesc profesorilor că au ales, în aceste condiţii dificile, să dea un semn de solidaritate cu elevii. În 40 de judeţe, bacalaureatul se va desfăşura conform graficului la Bucureşti într-un centru mai există neclarităţi. Şi la Iaşi mai avem un număr de 9 centre din 49 în care situaţia nu este total rezolvată. Avem speranţa că luni dimineaţă 100% din centrele de bacalaureat din România se va desfăşura normal.Ţin să mulţumesc şi ministrului Apărării Gabriel Oprea că am rezolvat situaţia din Liceul Militar din Breaza. Le mulţumesc şi sindicatelor de la nivel local şi naţional care au înţeles să fie de partea elevilor", a declarat ministrul.

Funeriu a precizat că a fost publicat un ordin de ministru în ceea ce priveşte metodologia de desfăşurarea a examenului de bacalaureat şi a precizat că ordinul respectă dispoziţiile legale. "Vă spun, cu toată responsabilitatea, că suntem în procedură legală. Interpretările sunt incorecte", a precizat demnitarul.

El a ţinut să reamintească liderilor sindicali că şcolile sunt conduse de către directori şi Ministerul Educaţiei şi nu de către unii lideri de sindicate.

×
Subiecte în articol: observator