x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Boc: Tăriceanu este "un hoţ în sens figurativ", Tăriceanu: "Pentru asta pot depune acţiune penală"

Boc: Tăriceanu este "un hoţ în sens figurativ", Tăriceanu: "Pentru asta pot depune acţiune penală"

24 Mar 2010   •   00:00

Premierul Boc a susţinut în faţa instanţei, că fostul prim-ministru Tăriceanu avea obligaţia de a verifica respectarea legii în cazul Sterling şi, din acest motiv, poate fi considerat un "hoţ în sens figurativ", Tăriceanu spunând că această nouă declaraţie ar putea face obiectul unei acţiuni penale.

În faţa instanţei, Boc şi-a reluat acuzaţiile susţinute anterior, arătând că afacerea Sterling a avut ca punct de plecare compania Rompetrol, prin Dinu Patriciu, şi a fost premeditată de fostul Guvern, din noiembrie 2008, odată cu aprobarea actului adiţional 11 la contractul de explorare şi împărţire a producţiei pentru perimetrele XIII Pelican şi XV Midia. Boc a susţinut că Tăriceanu, în calitate de prim-ministru, avea obligaţia de a cere şi a verifica respectarea cadrului legal.

El a acuzat că fostul Guvern a acceptat transformarea contractului Sterling fără licitaţie, fiind de acord şi cu modificarea cotelor din producţie care reveneau statului.

La rândul său, fostul premier Tăriceanu a apreciat că acuzaţiile lui Boc nu au nicio bază reală şi dovedesc o gravă necunoaştere a legii, deşi actualul prim-ministru este jurist şi profesor de drept.

"Hotărârea de guvern privind contractul Sterling nu a făcut decât să confirme un act adiţional încheiat între ANRM şi un operator economic. Pentru Guvern nu este o opţiune, ci o obligaţie de a respecta legea", a spus Tăriceanu, citat de Mediafax. El a susţinut că acuzaţiile publice la adresa sa au vizat de fapt candidatura sa la preşedinţia PNL.

×
Subiecte în articol: observator