x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Calendarul înscrierii la şcoală

Calendarul înscrierii la şcoală

de Diana Scarlat    |    01 Mar 2016   •   14:19
Calendarul înscrierii la şcoală
Sursa foto: Diana Oros

Din acest an nu se mai permite înscrierea elevilor în clasa întâi dacă nu au fost la clasa pregătitoare. Prima etapă de înscriere a copiilor la clasa pregătitoare se termină pe 17 martie. Cererile pot fi completate atât online, cât și la fiecare unitate școlară, însă validarea se face obligatoriu la secretariatul școlii.

Până anul acesta, autorităţile au permis, prin excepţie, şi înscrierea copiilor direct în clasa I, dar acest lucru nu mai este posibil. Calendarul înscrierilor începe cu Zilele porţilor deschise, între 24 februarie şi 3 martie, când părinţii pot să vadă condiţiile din fiecare unitate de învăţământ care are clasa pregătitoare. Între 23 februarie şi 17 martie este programată evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor şi se comunică rezulta-tele. În perioada 29 februarie - 18 martie se completează şi se validează cererile de înscriere în clasa pregătitoare pentru prima etapă, apoi, între 25-26 martie, se vor afişa listele candidaţilor înmatriculaţi, numărul de locuri rămase libere şi numele copiilor neînscrişi după prima etapă.

Procedurile de selecţie
În perioada 30 martie - 8 aprilie se depun şi se validează cererile de înscriere în clasa pregătitoare la şcoala de pe prima poziţie dintre cele trei opţiuni exprimate de părinţi, aceasta fiind cea de-a doua etapă a înscrierii. Pe 15 aprilie se vor afişa listele finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare, iar între 19 şi 22 aprilie se va face centralizarea şi soluţionarea de către inspectoratele şcolare a cererilor pentru copiii neînscrişi încă la şcoli.
 

×