x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul Costache - "NUP" pentru profesoară

Cazul Costache - "NUP" pentru profesoară

de Miruna Pasa Petru    |    07 Aug 2007   •   00:00
Cazul Costache  -  "NUP" pentru profesoară

Ancheta privind modul in care elevul Bogdan Costache s-a aruncat in gol de la fereastra profesoarei şi amantei sale, Corina Vasile, a fost finalizată cu absolvirea femeii de orice vină. Profesoara a primit "NUP" şi la plăngerea depusă de părinţii băiatului.
"Neinceperea urmăririi penale" pe toată linia. Acesta este finalul dosarului privind circumstanţele in care elevul de clasa a XII-a Bogdan Costache s-a aruncat in gol de la fereastra profesoarei sale de limba romănă, Corina Vasile. Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au decis că femeia nu poate fi acuzată de infracţiunile pentru care a fost cercetată. Probele strănse in timpul cercetărilor nu au dovedit faptul că profesoara l-a indemnat, convins sau sprijinit pe Bogdan Constache să se sinucidă şi nici că aceasta ar fi dorit sau acceptat această posibilitate.


ALTE FAPTE. Corina Vasile a fost găsită nevinovată şi pentru acuzaţiile de a fi furat şi distrus jurnalul intim al amantului şi elevului său, la priveghiul organizat de familie. Procurorii au ajuns la concuzia că in cazul infracţiunii de furt lipseşte "cerinţa legală ca deposedarea să se producă in scopul insuşirii pe nedrept a bunului", iar cu privire la fapta de distrugere "lipseşte cerinţa legală ca bunul distrus să aparţină altuia, respectiv fapta nu a fost de natură să producă pericol public".
Profesoara a primit "NUP" şi in cazul plăngerii depuse la Parchet de părinţii băiatului. Aceştia o acuzaseră că la inceputul anchetei i-a convins să treacă sub tăcere caracterul intim al relaţiei dintre ea şi fiul lor. Potrivit anchetatorilor, nu s-a comis incercarea de a determina mărturia mincinoasă, deoarece Corina Vasile nu a recurs la corupere sau constrăngere, aşa cum prevede legea.
Â

 Arhiva JN

Părinţii lui "Ralf" cer alt anchetator

Cazul anului, la detectorul de minciuni

Prima declaraţie a tatălui lui Bogdan Costache - 24 mai 2007

Declaraţia mamei lui Bogdan Costache - 31 mai 2007

Salt in gol, fără urme

Părinţii elevului sinucigaş, din nou audiaţi

Mărturii şoc: profa i-a ars jurnalul intim!

'Profa' Corina, din nou audiată

La Parchet, 'profa' şi elevul nu erau iubiţi

Â

Â

Â
×
Subiecte în articol: observator