x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul SRI Prahova - Se fac valuri

Cazul SRI Prahova - Se fac valuri

de Violeta Fotache    |    20 Dec 2005   •   00:00
Cazul SRI Prahova - Se fac valuri

Arestarea fostilor sefi ai SRI Prahova, pentru coruptie, face valuri. Pentru a-si obtine, in recurs, eliberarea din arest, colonelul in rezerva Corneliu Paltanea si fostul sau prim-adjunct, Daniel Bucur au cerut ieri magistratilor Curtii Militare de Apel Bucuresti audierea a doi dintre fostii directori generali ai SRI: Virgil Magureanu si Costin Georgescu. Aparatorul lui Paltanea crede ca cele doua marturii sunt importante pentru lamurirea acuzatiei de favorizarea a rafinariei ASTRA, prin instituirea unei "blocade informationale", de catre cei doi ofiteri SRI.

SUSPICIUNI. Potrivit apararii, "nu se poate merge pe declaratiile a cinci persoane, toate sanctionate de Paltanea, si pe cele facute de doi morti. Ori pe declaratiile lui Mihai Florin, un «denuntator de serviciu». Daca cei doi arestati au furat benzina la lumina zilei, de ce au dormit 10 ani organele de protectie care vedeau ce fac Paltanea si Bucur? Ei au lucrat la dosare grele ca SINTOFARM, Portbagajul, Electrica. Foloseau benzina pentru misiunile SRI. Sa se declasifice informatiile!".

"Este o inscenare judiciara", a spus si Corneliu Paltanea cerand judecatorilor sa dispuna eliberarea lui. "Vila nu e a mea, e a socrului meu. Si de fapt am economisit timp de 16 ani bani ca s-o construiesc" s-a scuzat si colonelul Daniel Bucur, deranjat de faptul ca, prietenul lui, Mihai Florin, cel care i-ar fi construit si mobilat vila din Magurele, "este instruit, dirijat de cineva".

ACUZARE. Cei doi au fost arestati, vineri, pentru ca, in perioada 1993-2001, au sustras 340 tone de benzina si motorina "la lumina zilei", cu masinile si cu oamenii SRI. Invinuitii ar fi favorizat Rafinaria ASTRA Romana din Ploiesti, prin blocarea informatiilor cu privire la afacerile oneroase cu petrol. Ba ei chiar ar fi supravegheat transporturile ilegale, colonelul Bucur insotind personal unele "livrari" spre Ardeal. In schimb ar fi primit bani, produse si foloase evaluate la 15 miliarde de lei. Procurorul Vasile Doana a audiat, in cauza, o suta de persoane, din care peste 25 sunt lucratori SRI, fosti si actuali. "Combustibilii sustrasi au fost folositi numai la 30 de misiuni SRI, restul de 95% fiind folosit in interes perso- nal de cei doi", a spus anchetatorul. Instanta a decis ieri, ca cei doi sa ramana in arest.

×
Subiecte în articol: observator