x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce spune Ministerul de Externe despre accidentul din Spania cu victime cetăţeni români

Ce spune Ministerul de Externe despre accidentul din Spania cu victime cetăţeni români

05 Oct 2014   •   13:19
 Ce spune Ministerul de Externe despre accidentul din Spania cu victime cetăţeni români

Ministerul Afacerilor Externe transmite că nu se confirmă ştirea apărută în presă despre un presupus accident produs în Spania, în care patru cetăţeni români ar fi decedat. 

"În urma demersurilor iniţiate de Consulatul General al României la Sevilla şi cu ocazia verificărilor efectuate de autorităţile spaniole, la nivel regional, provincial şi local, cu instituţiile care au atribuţii şi competenţe în cazul producerii unor astfel de accidente, rezultă că ştirea conform căreia în provincia Cordoba s-ar fi produs un grav accident de circulaţie, în care şi-ar fi pierdut viaţa cetăţeni români, nu se confirmă", susţine MAE, într-un comunicat de presă remis duminică. 

MAE arată că toate autorităţile contactate, printre care Garda Civilă, Poliţia Naţională, Poliţia Locală, Spitalul Provincial, Unitatea Medicală de Intervenţii de Urgenţă, inclusiv serviciul de urgenţă 112, au comunicat că nu s-a produs recent un astfel de eveniment în provincia Cordoba. 

De asemenea, adaugă sursa citată, verificările efectuate de biroul ataşatului de interne din cadrul Ambasadei României la Madrid, prin intermediul autorităţilor competente, au condus la aceeaşi concluzie, şi anume, neconfirmarea ştirii apărute. 

Reacţia MAE vine după ce câteva publicaţii şi un post de televiziune din România au difuzat o informaţie potrivit căreia patru români, dintre care doi minori, ar fi murit duminică într-un accident produs în provincia spaniolă Cordoba.





×
Subiecte în articol: accident spania cordoba