x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Comisia juridică se reuneşte pentru a discuta cererile ce îi privesc pe Oltean şi Teodorescu

Comisia juridică se reuneşte pentru a discuta cererile ce îi privesc pe Oltean şi Teodorescu

02 Dec 2015   •   10:23
Comisia juridică se reuneşte pentru a discuta cererile ce îi privesc pe Oltean şi Teodorescu
Sursa foto: Ioan Oltean

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor se reuneşte miercuri pentru a analiza cererile cu privire la arestarea preventivă a deputaţilor Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu şi pentru a face rapoarte pe aceste solicitări.

Preşedintele comisiei, Bogdan Ciucă, preciza vineri, pentru AGERPRES, că vor fi chemaţi la audieri cei doi deputaţi, după care se va decide prin vot dacă se dă raport favorabil sau nefavorabil pentru fiecare dintre cereri.

Deciziile Comisiei juridice în astfel de cazuri sunt consultative, hotărârea fiind luată de plenul Camerei Deputaţilor.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, întrunit vineri, a hotărât să informeze de îndată conducerea Comisiei juridice cu privire la cererile privind încuviinţarea arestării preventive a liberalilor Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu.

Potrivit secretarului Biroului permanent Niculae Mircovici, materialul transmis spre analiză Camerei Deputaţilor în aceste cazuri cuprinde patru volume însumând peste 1.000 de file.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut sesizarea preşedintelui Camerei Deputaţilor pentru încuviinţarea arestării preventive a deputaţilor Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu, urmăriţi penal în dosarul despăgubirilor ANRP către omul de afaceri Mihai Rotaru.

În conformitate cu prevederile legale, şefa DNA l-a sesizat pe procurorul general al României pentru a cere preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a lui Cătălin Teodorescu, la data faptei membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, acesta fiind trimis în judecată sub control judiciar în altă cauză, şi a lui Ioan Oltean, pentru trafic de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Sursa: Agerpres

×