x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CORONAVIRUS – Reportaj într-unul dintre cele mai securizate și secrete laboratoare din lume!

CORONAVIRUS – Reportaj într-unul dintre cele mai securizate și secrete laboratoare din lume!

10 Mai 2020   •   09:05
CORONAVIRUS – Reportaj într-unul dintre cele mai securizate și secrete laboratoare din lume!

Tom Costello, de la NBC News, a făcut un reportaj în premieră într-unul dintre cele mai securizate și secrete laboratoare din lume unde autoritățile din SUA au ordonat cercetătorilor să se ocupe numai de spargerea codului coronavirusului. Puteți urmări reportajul NBC News în clipul următor și aveți mai jos și traducerea.

 

Este unul dintre cei mai letali patogeni pe care i-a văzut lumea în ultimii 100 de ani. Să spargă codul coronavirusului este acum prima prioritate pentru Fort Detrick in Frederick, din Centrul de Bioapărare al Departamentului de Securitate Internă al SUA (n.r. Homeland Security). În spatele acestor uși: unul dintre laboratoarele cu cea mai mare securitate din țară. Cercetători în costume complete de biohazard acum lucrează pentru a înțelege cum se răspândește coronavirusul și infectează atât de ușor. L-am întrebat pe cercetătorul senior, Paul Dabisch, despre presiunea de a ști că atât de mulți oameni au murit deja.

Paul Dabish, cercetător senior: Este foarte mare, adică lucrăm zi-noapte din această cauză ca să răspundem la întrebările care ni se spun în legătură cu acest virus și sperăm că aceste rezultate să ajute la îmbunătățirea răspunsului nostru la acest virus. Și știm că ceasul ticăie…

Printre cele mai urgente întrebări: cât de mult timp stă virusul în aer și rămâne infecțios? În această cameră cu aerosoli, cercetătorii recrează lumina soarelui, căldura și nivelurile de umiditate pentru orice climat din țară, de la New York primăvara, la deșerturile din Arizona și plajele din Florida. Dacă virusul rămâne în aer, poate fi răspândit mult mai rapid în spitale, închisori, operațiunile de împachetare a cărnii, școli sau aziluri de îngrijire.

Lloyd Hough, Centrul pentru Conștientizarea Hazardului și Tehnologie de Caracterizare al Caracterizare Departamentul de Securitate Internă al SUA: Suntem mai îngrijorați de stropii foarte mici pe care nu-i poți vedea fiindcă aceștia sunt cei care ajung adânc în plămâni și, pentru majoritatea agenților infecțioși, atunci faci formele cele mai grave forme de infecții.

Aceștia pot fi letali?

Lloyd Hough: Aceștia pot fi letali.

Stropi mai fini decât firul de păr uman. Cercetătorii știu deja că virusul poate supraviețui pe carton până la 24 de ore, pe plastic și oțel 3 zile, pe sticlă 4 zile. Acest laborator a anunțat că dezinfectanții casnici pot omorî rapid virusul dar o altă descoperire crucială a primit mai puțină atenție. Patogenul nu supraviețuiește bine în lumina directă a soarelui și la un anumit nivel de umiditate.

 

Citeste aici articolul integral

×