x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Diaconescu, în libertate

Dan Diaconescu, în libertate

25 Iun 2010   •   00:00
Dan Diaconescu, în libertate
Sursa foto: Marin Raica/Jurnalul National

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis că Dan Diaconescu va fi cercetat în libertate.
El are interdicţie de a părăsi ţara şi de a se întâlni cu partea vătămată, primarul comunei arădene Zărand, Ion Moţ, sau cu alţi martori din dosar. Instanţa i-a mai interzis lui Diaconescu să vorbească la postul OTV despre cazul în care este cercetat de către procurorii anticorupţie.

"Vreau să fac câteva anunţuri importante", a declarat Dan Diaconescu la eliberarea sa din arestul Direcţiei Cercetări Penale al Poliţiei Române. Patronul OTV i-a urat "La mulţi ani" mamei sale şi apoi i-a transmis fiicei sale Dona că îi va ceda televiziunea pentru că el va intra în politică.

"În primul rând vreau să fac un anunţ pentru mama mea: Mami, La mulţi ani! În al doilea rând pentru Dona, fetiţa mea: pleacă din faţa televizorului pentru că tatăl tău îţi va ceda ţie televiziunea şi va intra în politică.

Aceasta este prima victorie a poporului român în sensul că toţi cei care s-au uitat la televizor au contat la eliberarea mea, dar şi completul de judecată curajos, condus de o doamnă judecător, care au votat cu trei la zero în favoarea mea", a spus Dan Diaconescu.

Patronul OTV a anunţat că în închisoare a decis să candideze la prezidenţialele din 2014, şi că va înfiinţa un partid care, cel mai probabil se va numi Partidul Poporului Român.

"În spatele acestor gratii s-a decis formarea unui partid care cel mai probabil se va numi Partidul Poporului Român. Voi candida la alegerile din 2014, dar voi anunţa mai târziu mai multe în acest sens", a precizat Diaconescu la ieşirea din arest.

"A fost un prizonierat politic, abia acum m-am convins cum este condusă ţara asta, de către cine.

Sunt eu şi sunt liber, dar în celula numărul 16 mai sunt patru Dan Diaconescu. Peste tot este un Dan Diaconescu, toată ţara este un Dan Diaconescu. Abia acum îmi închipui ce i se poate întâmpla unui om în România", a spus Diaconescu.




Pe melodia "We are the champions", cu catusele la maini si cu bratele ridicate in semn de victorie, Dan Diaconescu a intrat in studioul OTV declarand inceputul unei noi ere in care urmeaza sa  se schimbe total atat formatul emisiunii sale. "Se va schimba total si moderatorul Dan Diaconescu. Ne pregatim de alegeri. Incepem campania din aceasta seara", a declarat Diaconescu.

"Ne pregatim de alegeri. Incepem campania din aceasta seara. Eu sper sa castigam din primul tur. Sper sa nu ne imbatam cu apa calda (...). Filajul in cazul meu a costat peste 3 milioane de euro. Intr-un caz de 31.000 de euro sa cheltuiesti 3 miloane ca sa-l prinzi pe cel vinovat este exagerat. Stenogramele erau falsificate", a continuat Dan Diaconescu.

Diaconescu a enuntat deja principalele puncte pe care le va aborda in viitoarea sa campanie prezidentiala:

- marirea pensiilor si a salariilor;
- reducerea taxelor si a impozitelor;
- modificarea radicala a sistemului judiciar prin introducerea sistemului de vot cu jurati;
- introducerea platii cautiunii, cei cu venituri modeste urmand sa aiba cautiuni mici;
- arestarile se vor efectua doar in cazurile grave;
- durata maxima a unui proces nu va fi mai mare de 50 de zile
Diaconescu: Procurorul a primit verdictul ca un toreador care ucide un taur
Dezbaterile privind contestaţia lui Dan Diaconescu şi a lui Doru Pârv faţă de arestarea lor preventivă s-au încheiat vineri, după patru ore, judecătorii urmând să ia o decizie.

Şedinţa a început cu îmbulzeală la uşa sălii de judecată, angajaţii OTV împiedicând reporterii să intre în sala de judecată până la intervenţia jandarmilor.

Şedinţa de judecată a început cu întârziere din cauza celor aproximativ 30 de susţinători ai patronului OTV care, dorind să intre în sala de judecată arhiplină, au făcut zgomot pe holurile instanţei astfel că s-a impus luarea unor măsuri, pentru ca dezbaterile să se poată desfăşura în condiţii normale.

Dan Diaconescu a susţinut, în faţa instanţei, că acest dosar este o înscenare prin care se doreşte închiderea postului OTV şi că el nu a făcut decât să promoveze un subiect într-o emisiune. El a afirmat că procurorul de caz este "invidios pe succesul său", "65 la sută din populaţia acestei ţări crezând în el".

El a amintit că în emisiunile sale a fost prezent chiar şeful statului, Traian Băsescu, dar şi liderul PSD Victor Ponta şi ministrul Elena Udrea.

De cealaltă parte, procurorul de şedinţă a susţinut că Dan Diaconescu este un pericol pentru ordinea publică, acest fapt reieşind şi din felul în care această televiziune tratează acest caz, magistratul fiind numit de postul OTV "un copil tâmpit, un limbric, cap de râmă fără creier sau incompetent".

Procurorul a explicat că sunt 18 mii de ore de interceptări, care nu au fost în totalitate ascultate şi transcrise, urmând ca ancheta să continue pentru a stabili adevărul, însă, în acest moment, sunt indicii potrivit cărora cei doi acuzaţi se fac vinovaţi de şantaj.

Magistratul a explicat că a cerut percheziţionarea postului de televiziune şi a locuinţei lui Dan Diaconescu, pentru că OTV a refuzat să furnizeze probele cerute, susţinând că această televiziune nu se supune niciunei autorităţi având zeci de amenzi emise de Consiliul Naţional al Audiovizualului neplătite.

Tribunalul Bucureşti urmează să ia o decizie în cursul serii de vineri.

×
Subiecte în articol: observator