x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Din wc public – terasă de fiţe în Dorobanţi

Din wc public – terasă de fiţe în Dorobanţi

de Monica Andrei Capatos    |    18 Iun 2010   •   00:00

Terasa cu mari pretenţii "Ambiance" din Parcul Floreasca a fost iniţial un wc public. Nu este singurul caz, aproape toate budele din parcurile bucureştene au fost transformate în restaurante de lux, evident cu ajutorul autorităţilor locale. O hotărâre a Consiliului General din 2001 a permis o reabilitare a toaletelor publice, ceea ce a dus la construcţii în toată regula.

Într-o ţară civilizată, acest lucru nu era permis sub nici o formă, mai ales că este vorba despre spaţiul verde al bucureştenilor, Uniunea Europeană cerând edililor să facă toate demersurile pentru ca unui locuitor să-i revină 26 de metri pătraţi de spaţiu verde. Revenind la cazul terasei "Ambiance", acesta a fost prezentat în Jurnalul Naţional, precizându-se faptul că "instanţa a fost cea care l-a obligat pe primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, să încalce legea şi să semneze un contract prin care terenul aparţinând domeniului public să fie cumpărat de SC EUROSAM 97 EXIM SRL". Nu era vorba despre vânzarea terenului aşa cum a apărut în ziar, ci a wc-ului public, preţul fiind de 43.000 de euro pentru 138 de metri pătraţi în buricul târgului. Adică, tot o afacere cu statul.

Pentru că edilul Sectorului 1, Andrei Chiliman, nu voia să-şi dea acordul pentru vânzarea wc-ului, firma l-a acţionat în instanţă. Dacă ne întoarcem un pic în timp, trebuie să mai precizăm următorul fapt. Conform unor date prezentate oficial de Primăria Capitalei, în urma controalelor efectuate de inspectorii municipalităţii, în 2006 SC EUROSAM 97 EXIM SRL a fost amendată conform prevederilor Legii nr. 50/1991, deoarece a executat fără autorizaţie lucrări de construire pentru amenajarea unei terase, adiacentă spaţiului comercial.

×
Subiecte în articol: observator