x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DNA, acţiune penală față de toată fosta Comisie Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP

DNA, acţiune penală față de toată fosta Comisie Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP

21 Noi 2014   •   18:12
DNA, acţiune penală față de toată fosta Comisie Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP

Procurorii DNA au pus în mişcare acţiunea penală pentru toţi membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP la data restituirii terenului din zona Plumbuita, potrivit avocatului George Papu, care îl reprezintă pe fostul vicepreşedinte al ANRP Remus Baciu.

"Se pare că în acea comisie Alina Bica a avut o contribuţie mai mare, întrebând, cunoscând situaţia dosarului şi implicându-se mai mult decât ceilalţi membri care au asistat pasiv şi totuşi sunt toţi suspecţi în cauză. În cazul tuturor s-a pus în mişcare acţiunea penală", a spus George Papu, vineri seară, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

El a mai susţinut că Remus Baciu, clientul său, nu ştia că acel teren este supraevaluat, însă, 'este acuzat ca toţi ceilalţi, pentru abuz în serviciu'. 'A dat o declaraţie în care a explicat că nu toate dosarele veneau la el şi că (...) nu era nimic suspect, mai ales că în cazul acesta a venit evaluatorul şi a dat nişte detalii, răspunzând întrebărilor celorlalţi membri ai comisiei', a arătat Papu. El a mai spus că nu ştie dacă Remus Baciu era prieten cu Dorin Cocoş sau cu Elena Udrea.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat vineri arestarea preventivă a şefei DIICOT, Alina Bica, cercetată penal de DNA pentru abuz în serviciu.

×