x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doliu in cinematografia mondiala! Regizorul rus Eldar Riazanov a MURIT la vârsta de 88 ani

Doliu in cinematografia mondiala! Regizorul rus Eldar Riazanov a MURIT la vârsta de 88 ani

01 Dec 2015   •   10:09
Doliu in cinematografia mondiala! Regizorul rus Eldar Riazanov a MURIT la vârsta de 88 ani
Sursa foto: jozet-1/Getty Images/iStockphoto

Regizorul rus Eldar Riazanov, cunoscut pentru comediile satirice despre viaţa sovieticilor în timpul perioadei războiului rece, a murit luni la Moscova la vârsta de 88 ani, transmite AFP.

În decursul ultimelor douăsprezece luni regizorul a fost spitalizat de nenumărate ori, suferind de insuficienţă cardiacă. Moartea sa a fost anunţată de membrii familiei sale pe site-ul oficial al cineastului.

Riazanov, un titan al cinematografiei clasice ruse, ale cărui filme din anii 60 şi 70 sunt încă extrem de populare pentru majoritatea ruşilor şi deopotrivă pentru locuitorii fostelor republici sovietice.

Născut la Samara, un orăşel aflat în imediata apropiere a Volgăi, Riazanov şi-a făcut studiile cinematografice la cunoscuta şcoală Guerassimov (VGuIK) de la Moscova.

Regizor a peste 30 de pelicule, în perioada 1948-2016, Riazanov a cunoscut succesul cu 'The Irony of Fate' (1975), peliculă ce a fost difuzată peste trei decenii la rând în seara de Anul Nou de televiziunea rusă. Eldar Riazanov 'a făcut viaţa mai puţin crudă şi mai puţin disperată, mult mai spirituală şi mai amuzantă', a spus criticul de cinema Andrei Plahtov, denumindu-l pe Riazanov 'un mare artist', încheie AFP. 

Agerpres

×
Subiecte în articol: Eldar Riazanov