x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dosar ANRP: Bica scapă de arestul la domiciliu; Videanu poate să plece la un târg de marmură în Italia

Dosar ANRP: Bica scapă de arestul la domiciliu; Videanu poate să plece la un târg de marmură în Italia

de Agerpres    |    15 Iun 2015   •   19:39
Dosar ANRP: Bica scapă de arestul la domiciliu; Videanu poate să plece la un târg de marmură în Italia
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis luni ca fosta şefă a DIICOT Alina Bica să fie judecată în dosarul ANRP sub control judiciar.

Instanţa supremă a admis o contestaţie depusă de Alina Bica şi a dispus înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar, decizia fiind definitivă.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Alina Bica are mai multe obligaţii, respectiv să se prezinte periodic la Poliţia Sectorului 4 Bucureşti, să nu părăsească teritoriul României fără încuviinţarea judecătorilor, să nu comunice direct sau indirect sau prin nicio cale cu inculpaţii din dosar, respectiv Dorin şi Alin Cocoş, Ionuţ Mihăilescu, precum şi cu martorii din dosar.

Tot luni, judecătorii au admis o cerere făcută de Adriean Videanu şi i-au permis acestuia să părăsească temporar România, în în perioada 17 - 22 iunie, pentru a se deplasa la Târgul Internaţional de Marmură de la Carrara, Italia.

Dosarul ANRP, cunoscut şi ca dosarul "Bica 2", a fost trimis de DNA în instanţă pe data de 26 februarie, Adriean Videanu fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, el stând în arest preventiv în perioada 31 ianuarie - 6 februarie. Videanu se află în prezent sub control judiciar.

Dorin Cocoş este acuzat de trafic de influenţă (două fapte) şi dare de mită, iar fiul acestuia, Alin Cocoş, de complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la dare de mită.

Alina Bica a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită (2 fapte), abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (2 fapte) şi favorizarea făptuitorului (2 fapte), iar Ionuţ Florentin Mihăilescu este acuzat de complicitate la luare de mită.

Potrivit DNA, la data de 14 iunie 2014, Alina Bica a primit, prin intermediul fostului său consilier Ionuţ Mihăilescu şi în cote părţi egale cu acesta, un teren în suprafaţă de 4.425 metri pătraţi în Snagov, judeţul Ilfov.

Primirea acestui teren a fost în strânsă legătură cu validarea pe care Alina Bica a dispus-o la data de 15 martie 2011, în calitate de secretar de stat şi de reprezentantă a Ministerului Justiţiei în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, a unui dosar de despăgubire pentru un teren din Capitală.

×