x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator EVALUARE NAŢIONALĂ 2015, VEZI AICI SUBIECTELE ŞI BAREMUL DE EVALUARE

EVALUARE NAŢIONALĂ 2015, VEZI AICI SUBIECTELE ŞI BAREMUL DE EVALUARE

24 Iun 2015   •   15:12
EVALUARE NAŢIONALĂ 2015, VEZI AICI SUBIECTELE ŞI BAREMUL DE EVALUARE
EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Absolvenţii clasei a VIII-a susţin, astăzi,  evaluarea la matematică.


Baremul examenului de evaluare la matematică, care a fost publicat de ministerul Educaţiei, SE AFLĂ ÎN DOCUMETELE ATAŞATE.


Varianta extrasă a fost cea cu numărul 7, elevii au avut la dispoziţie 2 ore pentru a răspunde cerinţelor. Primele rezultate vor fi afişate vineri, 26 iunie.


Evaluare Naţională 2015. Ministerul Educaţiei a pus la dispoziţia elevilor de clasa a VIII modele de subiecte la matematică dar şi modelul de punctare a fiecărui subiect în parte.



Începând din 2014 media de admitere să se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%,  şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.

Calculul mediei de admitere se face astfel: MA= (ABS+3 EN): 4(media de admitere este egală cu media generală de absolvire de la gimnaziu plus de trei ori media generală de la evaluarea naţională, totul împărţit la patru).

CITEŞTE ŞI:
Evaluare Naţională 2015. Care este calendarul examenelor şi care sunt examenele

Unde:  MA = media de admitere;  ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a; EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a.

Examenul la matematică se va da pe data de 24 iunie 2015.

×