x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fostul prefect de Cluj Călin Platon a fost arestat preventiv

Fostul prefect de Cluj Călin Platon a fost arestat preventiv

30 Aug 2010   •   00:00
Fostul prefect de Cluj Călin Platon a fost arestat preventiv

Fostul prefect de Cluj Călin Platon, reţinut după ce a accidentat pe o trecere de pietoni o femeie şi un bebeluş, acesta din urmă murind, a fost arestat preventiv, luni seară, pentru 29 de zile, de către Judecătoria Cluj-Napoca.



La ieşirea de la audieri, Călin Platon a declarat că "regretă enorm" cele întâmplate şi că "va răspunde în faţa legii". "Regret enorm această tragedie şi nenorocire. Voi răspunde în faţa legii", a spus Platon, potrivit Mediafax.

"Consider că nu am avut viteză, dar expertiza o va spune. În schimb, am fost total orbit de soare, era ora la care soarele era la apus şi eu mergeam spre apus. I-am văzut, din cauza orbirii, foarte târziu şi nu am frânat", a mai spus Platon.

Bebeluşul a fost operat la Spitalul de Neurochirurgie Cluj-Napoca, însă a a încetat din viaţă în urma complicaţiilor. Mama lui este şi ea în stare gravă, internată la secţia de ortopedie, cu multiple fracturi şi va fi operată.

Mama şi copilul au fost loviţi vineri seară, pe o trecere de pietoni din Cluj Napoca. Fostul prefect Călin Platon, care se afla la volan, nu a redus viteza şi i-a lovit în plin.

Călin Platon nu este la primul incident rutier. Potrivit poliţiştilor, în momentul producerii accidentului, acesta avea permisul suspendat pentru viteză.

Din cercetări a rezultat că fostul prefect nu consumase băuturi alcoolice înainte de accident.

×
Subiecte în articol: observator