x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dosarul băieţelului ucis de câini. Fratele lui Ionuţ: "Un câine l-a apucat de o mână, altul de cealaltă, iar al treilea, de picior"

Dosarul băieţelului ucis de câini. Fratele lui Ionuţ: "Un câine l-a apucat de o mână, altul de cealaltă, iar al treilea, de picior"

24 Noi 2013   •   08:15
Dosarul băieţelului ucis de câini. Fratele lui Ionuţ: "Un câine l-a apucat de o mână, altul de cealaltă, iar al treilea, de picior"

Fratele lui Ionuţ Anghel, copilul omorât de câini pe un teren din apropierea Parcului Tei din Capitală, le-a spus procurorilor că, în ziua incidentului, se juca împreună cu fratele său de-a v-aţi ascunselea cu bunica, informează B1 TV.

"A venit un câine, după care au mai apărut trei. Unul l-a apucat de o mână, altul de cealaltă mănâ, iar al treilea, de picior. Asta am văzut", le-a povestit Andrei procurorilor.

După câteva ore de audieri, anchetatorii au ajuns la concluzia că cei doi copii se ascundeau de bunica lor. Mai exact, aceştia se jucau de-a v-aţi ascunselea. Astfel, copiii au ajuns, fără să-şi dea seama, pe terenul de lângă parc, acolo unde s-a produs tragedia.

Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, a murit în 2 septembrie, după ce a fost atacat de câini, pe un teren din apropierea Parcului Tei.

Dosarul penal a fost deschis în 3 septembrie de Parchetul Tribunalului Bucureşti, iar o zi mai târziu ancheta a fost preluată de procurorii Parchetului instanţei supreme, care fac cercetări pentru ucidere din culpă.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie anunţa, în 27 septembrie, că reprezentanţii legali ai Administraţiei Domeniului Public al Sectorului 2, ai SC Tei Rezidenţial SRL Bucureşti, precum şi Constantin Ciorăscu au fost citaţi pentru a li de aduce la cunoştinţă învinuirile şi pentru a fi audiaţi în calitate de învinuiţi, în cauza având ca obiect decesul lui Ionuţ Anghel.

În 2 octombrie au fost la Parchetul instanţei supreme directorul Administraţiei Domeniului Public (ADP) Sector 2, Cristian Lemnaru, şi Constantin Ciorăscu, proprietarul terenului unde Ionuţ Anghel a fost omorât de câini.

Părinţii lui Ionuţ Anghel au fost audiaţi în 30 septembrie de procurorii Parchetului instanţei supreme.

Anchetatorii i-au mai audiat pe Aurica Anghel, bunica lui Ionuţ, Răzvan Băncescu, coordonator de proiect la Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, Carmen Secăreanu, preşedinta Asociaţiei Caleidoscop, Lavinia Mirela Nica, fost voluntar al Asociaţiei Caleidoscop, Marcela Pîslă, preşedinta Asociaţiei "Cuţu, cuţu", Constantin Ciorăscu, proprietarul terenului unde Ionuţ Anghel a fost omorât de câini, şi Octavian Sandu, bărbatul care l-a adus pe fratele lui Ionuţ Anghel la bunica acestuia, în Parcul Tei

Poliţiştii au amendat, în septembrie, firma SC Tei Rezidenţial SRL, care are în administrare terenul unde a fost ucis de câini Ionuţ Anghel. Reprezentanţii firmei au primit o amendă de 2.000 de lei pentru că nu aveau un plan de pază a proprietăţii, declarau pentru Mediafax surse din Poliţia Capitalei. De asemenea, paznicul proprietăţii a fost amendat de poliţişti cu 300 de lei pentru că nu avea atestat, acesta nefiind calificat pentru a presta servicii de pază.

×