x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Islamizare în România: prima geamie la Călăraşi

Islamizare în România: prima geamie la Călăraşi

16 Mai 2014   •   18:29
Islamizare în România: prima geamie la Călăraşi

Şeful Cultului Musulman din România, muftiul Muurat Iusuf, a oficiat, vineri, o slujbă în municipiul Călăraşi, cu ocazia punerii pietrei de temelie la primul lăcaş de cult islamic construit vreodată în oraşul şi Judeţul Călăraşi, destinat celor 1. 100 de membri ai comunităţii religioase de aici.

Potrivit consilierului eparhial Octai Memiş, pentru ridicarea viitoarei geamii, Primăria Călăraşi a pus la dispoziţia Muftiatului un teren de 1.100 mp, iar întregul ansamblu religios, conform proiectului, este alcătuit dintr-o sală centrală de rugăciune, cu capacitate de peste 150 de persoane, minaret, o anexă cu spaţiu de locuit pentru imam, sală de curs, pentru copiii şi tinerii ce doresc să studieze Coranul, limba şi civilizaţia turcă şi o cantină cu o sală de preparare a hranei şi una de mese, pentru ajutorarea persoanelor defavorizate social.

Valoarea proiectului depăşeşte 250. 000 de euro, iar întregul ansamblu religios şi social va fi finanţat cu sprijinul Departamentului Cultului Islamic (DIYANET) din Republica Turcia şi prin contribuţii benevole ale comunităţii oamenilor de afaceri turci din România, precum şi de Consiliul Local Municipal Călăraşi.

La eveniment a participat Consulul General al Republicii Turcia la Constanţa, Ali Bozcaliskan. (Agerpres)




×
Subiecte în articol: geamie calarasi islam romania