x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gripa aviara - Asistenta tehnica de la americani

Gripa aviara - Asistenta tehnica de la americani

de Florina Zainescu    |    07 Mar 2006   •   00:00
Gripa aviara - Asistenta tehnica de la americani

Doua sisteme pentru realizarea analizelor si depistarea mai rapida a virusului gripei aviare au fost donate Ministerului Agriculturii din partea Statelor Unite ale Americii. Ceremonia a avut loc la Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala (IDSA) din Bucuresti, acolo unde va functiona unul din cele doua laboratoare. Al doilea sistem a fost instalat in laboratorul regional de la Tulcea.

TESTE MAI RAPIDE. Noile echipamente ofera rezultate ale testelor cu un grad mai mare de precizie si reduc durata analizelor de la cel putin o zi, cat era in prezent, la cateva ore. Mai mult, Departamentul american de Agricultura a organizat cursuri de pregatire in SUA pentru tehnicienii ISDA care vor folosi sistemul SmartCycler PCR. Potrivit ambasadorului american la Bucuresti, Nicholas Taubman, asistenta financiara acordata Romaniei pentru combaterea gripei aviare se ridica pana in prezent la valoarea de 1,25 milioane de dolari. Potrivit conducerii Ministerului Agriculturii, tara noastra va mai primi in perioada urmatoare circa 250.000 de dolari pentru asistenta tehnica si echipamente.

Pe langa fondurile alocate de Statele Unite, IDSA a mai beneficiat in ultimii cinci ani de peste 5 milioane de euro de la Uniunea Europeana, suma folosite pentru modernizarea institutiei. (Florina Zainescu)

×
Subiecte în articol: observator