x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvern - Case, nu baraci pentru sinistrati

Guvern - Case, nu baraci pentru sinistrati

de Aniela Nine    |    28 Sep 2005   •   00:00

Premierul Tariceanu a recunoscut ieri imposibilitatea autoritatilor de a reusi reconstruirea locuintelor sinistratilor pana la venirea iernii. El a respins insa solutia lansata de PSD privind mutarea sinistratilor in baraci.

Tariceanu a citat in acest sens experienta europenilor, care, adoptand o astfel de situatie, au constatat ca "nici dupa cinci ani oamenii nu au mai vrut sa paraseasca aceste baraci". "Preferam sa ajutam locuitorii sa-si construiasca o casa in adevaratul sens al cuvantului", a spus Tariceanu. Pentru inceput vor fi demarate procedurile de achizitie a materialelor de constructie.

SOLUTIA TUZLA. Totodata, autoritatile au identificat o solutie menita a duce la evacuarea apei din balta creata la Tuzla in urma ploilor. Solutia presupune construirea unei noi statii de pompare, adica instalarea unei alte conducte de mare capacitate, prin care apa scoasa cu pompele sa fie transportata aproximativ doi kilometri pana in mare. Vicepremierul Gheorghe Pogea, a explicat ieri, dupa sedinta Comitetului de Urgenta, ca in urma discutiilor avute cu trei companii, acestea vor demara lucrarile necesare pentru instalarea respectivei conducte, termenul la care lucrarea va deveni functionala fiind estimat la 10 zile.

Refacerea litoralului distrus de suvoaie va insemna si amenajarea plajei de la Costinesti, Ministerul Mediului primind insarcinarea de a elabora un proiect in acest sens pentru care ulterior sa se solicite fonduri europene.

×
Subiecte în articol: observator